Ce ochelari de soare ti se potrivesc?

10 iulie 2008

Ce ochelari de soare ti se potrivesc?

     Ochelarii de soare nu mai sunt de mult un accesoriu, ci o necessitate, in zilele toride de vara. Ii gasim peste tot, dar cu totii avem o singura problema: care ni se potrivesc cel mai bine? Cu siguranta ti s-a intamplat sa pierzi minute in sir proband mai multe perechi, mai ales ca ai de unde alege, exista extrem de multe modele. Data viitoare mergi la sigur, daca stii cateva trucuri in functie de care sa alegi forma potrivita fetei tale. Exista cinci tipuri de fizionomii, deci trebuie doar sa vezi in care dintre ele te incadrezi tu.

     Ovala: este tipul cel mai des intalnit, caruia i se potrivesc mai toate felurile de ochelari. Poti purta cele mai traznite forme, in functie de ocazie. La mare sau in vacante ia-ti ochelari cu rame mari, colorate, in stil Hollywood, iar in drum spre servici alege modele clasice, dreptunghiulare sau ovale.

     Patrata: persoanele cu acest tip de fizionomie au fata lata, pometii iesiti in evidenta, la fel si maxilarul. Nu li se potrivesc ochelarii mari, doar cei micuti, cu forme ovale sau rotunde, care estompeaza trasaturile.

     Rotunda: fetele rotunde sunt exact opusul celor patrate – pometii si maxilarul se contopesc cu restul trasaturilor. De aceea un model retro, dreptunghiular sau patrat – este cel mai indicat. Exclus ochelarii cu forme ovale, care accentueaza rotunjimile fetei.

     Inima: caracteristica acestui tip este barbia micuta si fruntea lata. Cei mai potriviti ochelari sunt cei cu rame fine, ovali, care sa nu atraga atentia asupra partii de sus a capului (stilul Top Gun).

     Ingusta: persoanelor cu trasaturi ascutite si inguste li se potrivesc foarte bine ochelarii cu rame mai groase in partee de sus, ori cu diverse incrustatii laterale. De asemeni le sta bine si cu modele patrate, insa cei cu rame mari ies din discutie. Daca ti se pare ca fata ta nu poate fi incadrata strict intr-o singura categorie, mergi pe instinct. Totul e ca modelul sa se potriveasca nu doar fetei ci si personalitatii tale, iar pe aceasta tu o cunosti cel mai bine.

sursa: beautycenter.ro

taguri: ochelari de soare, forme, figura

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!