Ne plac sau nu barbatii metrosexuali?

13 august 2006 | Autor: Mihaela Preda

Ne plac sau nu barbatii metrosexuali?

     Imagineaza-ti urmatoarea scena: simbata te duci la cumparaturi si in loc sa apelezi la cea mai buna prietena, il iei cu tine pe iubitul tau. Fiindca ii place sa colinde magazinele, sa probeze tot soiul de haine, sa intre cu tine la coafor, ba chiar isi face si el un tratament sa-i luceasca parul, va faceti manichiura la aceeasi manichiurista si apoi va uitati prin magazinele de cosmetice sa vedeti ce creme antirid au mai aparut. Cum ti se pare un astfel de scenariu?

     Pentru multe femei poate parea visul devenit realitate. Un barbat care sa le inteleaga nevoia de a face cumparaturi, necesitatea de a merge cit mai des la salon, ba chiar sa le dea sfaturi despre ce tratamente cosmetice sa isi aplice. Un barbat care sa arate impecabil, sa stirneasca invidia prietenelor, sa fie la curent cu tot ce e la moda si sa vina acasa cu sacosa plina de la body shop. Totusi, daca la prima vedere te incinta un astfel de barbat, hai sa vedem exact cum stau lucrurile.

     Ce este un metrosexual?

     Potrivit wikipedia, metrosexual este barbatul din mediul urban, de orice orientare sexuala, care a preluat de la femei obiceiurile de ingrijire cosmetica. A nu se confunda cu homosexualii. Metrosexualii pot fi la fel de bine gay cum pot fi si bisexuali sau heterosexuali. Statisticile spun ca in America 25% din populatia masculina este metrosexuala. Adica: sunt clienti fideli ai saloanelor de infrumusetare, isi cumpara cu regularitate produse cosmetice de ingrijire a fetei si corpului, sunt la zi cu tot ce inseamna trend. Majoritatea sunt din mediul urban si au destui bani ca sa isi permita sa se rasfete in saloane de lux.

     Sigur, nu putem spune exact despre un barbat daca e metrosexual sau e doar ingrijit. Daca isi pileste unghiile si isi taie pielitele nu inseamna ca e metrosexual. Nici daca e pasionat de parfumuri si are o colectie intreaga sau daca se duce des la sala ca sa scape de burta. Acesta este un barbat care are grija de fizicul sau, fara a exagera. Daca insa se da cu lac de unghii, isi pune masti cosmetice pe fata si are mai multe creme decit tine, partenera lui, daca isi suna stilista si o intreaba ce tunsoare se mai poarta, ori daca se epileaza cu regularitate si eventual se duce la solar... atunci poti sa ii pui eticheta: e metrosexual. Si ce e rau in asta, s-ar intreba unii. Astfel ajungem la intrebarea cheie: ne plac sau nu barbatii metrosexuali? Cum nu pot vorbi in numele altora, imi voi exprima opinia si astept parerile voastre in comentariile la articol.

     Personal am cunoscut un singur astfel de exemplar, cu care nu am avut tangenta mai mult de 3 saptamani (ce bine!!), cit am colaborat profesional. Ma gindesc ca statutul social ii poate obliga pe unii sa ajunga astfel (esti vedeta, trebuie sa arati cit mai bine). El insa era un amarit de manager, sef peste 5 oameni. Cel mult era vedeta lor, fiindca obiceiurile nu ii puteau trece neobservate. Era un tip inalt, bine facut (fara a fi un pachet de muschi), cu unghiile lacuite, niciodata nebarbierit, deseori mirosind a crema mai pregnant decit a aftershave. Oarecum efeminat (purta tricouri cu minecute incretite pe elastic), isi pilea uneori unghiile la birou si se dadea cu strugurel pe buze, desi nu era iarna. Nu ii cunosc viata personala, insa imi imaginez cum ar fi sa vin acasa si sa il gasesc in cada cu felii de catraveti pe ochi, apoi scotocind prin sertarul cu cosmetice dupa lac de unghii. Cum ar fi sa il rog sa repare un robinet si sa strimbe din nas ca isi strica manichiura, sau sa imi doresc sa mergem la un film si el sa nu poata ca are programare (a 2-a din saptamana) la impachetari cu parafango. Si oare... as mai gusta placerea mersului la cumparaturi, daca el s-ar ruga de mine sa mergem?!

     Nu, mie una nu imi plac barbatii metrosexuali. Poate ca ma multumesc cu putin, dar cit timp face dus de 2 ori pe zi, se barbiereste de cite ori e cazul, face ceva sport si n-are par pe spate, ma declar multumita in ceea ce priveste fizicul. Si... hmm... nu ma pot abtine sa spun ca metrosexualii incearca sa compenseze prin fizic ceea ce mental le lipseste. Parerea mea!

sursa: beautycenter.ro

taguri: metrosexual, barbati, masculin

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!