Încheie nasturii corect

20 aprilie 2011 | Autor: Nagy Laszlo Crinel

Încheie nasturii corect

O greșeală frecvent întâlnită în rândul bărbaților este nedumerirea asupra nasturilor de la sacou. Câți nasturi se încheie, câți rămân descheiați? Până la urmă sunt niște reguli care nu pot fi încălcate chiar dacă nu știm de prezența lor.

Ca o primă regulă pe care trebuie să o reții, este că ultimul nasture se poartă întotdeauna descheiat. A doua regulă, primul nasture se poartă întotdeauna încheiat. Dacă sacoul are trei nasturi, atunci se poartă încheiat cel de la mijloc sau primi doi. Sugestia mea este să porți doar nasturele din mijloc. Este de mai efect.

Pentru sacoul care are doi nasturi se încheie doar primul. Sacoul cu un singur nasture se poarta încheiat. Aceste reguli se aplică și la costumele la două rânduri.

Pe lângă regulile de mai sus, acestea s-au transmis mai departe și la alte articole vestimentare. La vestă nasturele de sus și cel de jos se poartă descheiat. La cardigan, se poartă unul sau doi nasturi de jos descheiați în funcție de modelul acestuia. Scopul de a purta ultimi doi descheiați la cardigan este de a scoate în evidență cureaua. În funcție de caz, poți purta și primul nasture descheiat la fel ca și-n cazul vestei. Aceasta regulă se poate aplica și la paltoane. Dacă ai unul cu patru nasturi, atunci se poartă primul și ultimul nasture descheiat.
 

sursa: Stilmasculin.ro

taguri: costum, nasturi, masculin

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!