Încălțămintea de toamnă

09 septembrie 2010 | Autor: Nagy Laszo Crinel

Încălțămintea de toamnă

Venirea toamnei ne avertizează că trebuie să ne concentrăm asupra încălțămintei adecvate acesteia. Acest lucru presupune să trecem pe alte texturi, culori, materiale și modele. Încălțămintea de toamnă trebuie să fie confecționată în special din piele sau piele ecologică (imitație) deoarece este un sezon ploios și dacă tindem să purtăm încăltăminte din pânză sau material pe care o purtam vara riscăm să ne udăm la picioare. Nu numai că este un sezon ploios ci și răcoros, ceea ce este neplăcut.

Recomand ca încălțămintea să fie din piele normală și mai puțin din cea catifelată care are porii deschiși pentru că vei avea bătăi de cap când trebuie să o cureți de pete de praf și ploaie în cazul în care dorești  să ai încălțămintea impecabilă. Pe lângă acest lucru încălțămintea din piele normală poate fi ușor de curățat, este rezistentă la apă și nu se uzează așa de repede precum cea ecologică. În plus, pielea este și călduroasă având în vedere că este un sezon răcoros.

Nu recomand încălțămintea foarte decupată deoarece vei fi nevoit să porți șosete joase, iar pe un sezon rece ca și toamna nu este prea plăcut. Încălțămintea trebuie să fie cât mai închisă ca și model ca să-ți fie cât mai confortabil pe acest sezon. Trebuie să renuțăm la șosetele joase și foarte joase ca să putem trece la cele potrivite sezonului. Acum ai ocazia să le încerci pe cele cu imprimeu, dar să nu fie foarte groase. Avatanjul acestora este că îți oferă nenumărate posibilități de asortare la ținută.

Pantofii pe care ți recomand se pot purta aproape la orice ținută atâta timp cât respectați cromatica și textura. Pentru a nu avea bătăi de cap, pantofii negri te salvează în orice situație.

Mare grijă!!! Există pantofi cu talpă din piele care sunt foarte buni ca rezistență, dar pe sezon ploios sunt foarte alunecoși. O alternativă ar fi pantofii cu talpă din cauciuc antiderapant.

Pentru a prelungi durata de viață a pantofiilor trebuie să te ți de unele reguli de îngrijire. De exemplu, când ajungi acasă după o vreme ploioasă ei trebuie mai întâi splălați cu apă curată, după care se șterg cu un prosop uscat. Astfel evitați cutele și ridurile pantofiilor.

În concluzie

Încălțămintea la care trebuie să renunțăm:

-espadrile

-teniși din pânză

-pantofi de iaht (dacă este foarte frig)

-încălțămintea de culoare albă

Încălțăminte de care avem nevoie :

-pantofi

-ghete

În special toamna se poartă pantofi de culori pământii și se renunță la cei albi.

Ghetele se poartă la sfârșitul sezonului de toamnă începutul sezonului de iarnă pentru că riști să-ți fie prea cald, iar despre această încălțăminte voi nota mai târziu.
 

sursa: StilMasculin

taguri: incaltaminte, pantofi, ghete, toamna

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!