Alege-ți pantalonii în funcție de constituție

24 noiembrie 2010 | Autor: Nagy Laszlo Crinel

Alege-ți pantalonii în funcție de constituție

Cred că te-ai săturat să alergi prin magazine pentru a căuta perechea perfectă de pantaloni inexistentă. Prin urmare, ce alte opțiuni ai putea avea? Poți încerca la un second, să te uiți în garderoba ta după pantalonii uitați sau să te mulțumești cu ce ai. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să-ți ajustezi pantalonii vechi dacă sunt de calitate, să-ți faci o pereche la croitor sau să-i alegi în funcție de constituție.

Sugestia pentru acest articol a venit de la Cosmin Mircea care a venit cu următorul comentariu: “nu stiu exact daca ai dezvoltat subiectul urmator, dar zi-mi modele de pantaloni si preferinte in functie de constitutia barbatului. Vreau sa trec la pantaloni de croitor si sincer nu stiu ce sa-i cer. M-am saturat de ce gasesc in comert— scumpi si lipsiti de calitate”.

Cred că îi întelegi frustrarea pe care o are, deoarece ești sătul de moda care se impune, hainele scumpe și nepotrivite, dar și lipsa de calitate superioară. Prin urmare doresc să-ți prezint cum să-ți alegi pantalonii în funcție de constituție.

Talie înaltă

Cei cu talie înaltă au piciorele mai lungi decât trunchiul. În acest caz, din punct de vedere vizual lungimea picioarelor trebuie scurtată şi trunchiul lungit pentru a se crea o proporţie echilibrată între cele două.

Poartă pantalonii cu manşetă sau pe cei cu talie joasă deoarece vor reduce vizual din lungimea piciorului. Manșeta are rolul de “a întinde” pantalonul. Jachetele la două rânduri de nasturi distrag atenția de la talia înaltă.

Această percepţie poate fi creată şi la nivelul asortării. În acest sens, asortează-ţi culoarea curelei cu cea a tricoului sau a cămăşii pentru a da iluzia de alungire a trunchiului. De asemenea, foloseşte ţinutele formate din nuanţe apropiate sau din aceeaşi familie de culori. Evită contrastul dintre pantaloni şi tricou, iar în cazul unei ţinute casual renunţă la tricoul băgat în pantaloni.

Talie joasă

Deoarece picioarele sunt mai scurte decât trunchiul ele trebuie alungite pentru crearea unui balans la nivelul privirii.

Raportându-ne la talia înaltă, în mod clar, tricoul sau cămaşa trebuie să fie într-o culoare contrastantă cu cea a pantalonilor. În ţinutele tale, pot fi integrate jachetele scurte, dar mai ales pantalonii cu talie înaltă. Pentru ţinutele casual, tricoul sau cămaşa se poartă băgate în pantaloni. Chiar dacă eşti un mare adept al impreurilor mari trebuie să renunţi la ele.

Poartă pantaloni, șosete și încălțăminte de aceeași culoare pentru efectul de alungire al piciorului.

Şezutul turtit

În această situaţie trebuie trebuie să ascunzi această parte şi să scoţi în evindenţă alte caracteristici.

Elementele vestimentare care te ajută în obţinerea efectului scontat sunt :pantalonii cu turul scurt, tricourile şi cămăşile băgate în pantaloni, sacourile cu două fente şi jachetele lungi care acoperă fesele. Chiar dacă garderoba ta conţine pantaloni largi, pantaloni cu pense şi pantaloni strâmţi, ţi-aş recomanda să îi adjustezi sau să renunţi la ei. Aceeaşi soartă trebuie să o aibă şi tricourile şi haine scurte care nu acoperă şezutul.

Îți recomand purtarea pantalonilor care au croiul drept deoarece au rolul de a masca unele imperfecțiuni.

Şezutul proeminent

În cazul în care consideri acest tip de şezut un dezavantaj există câteva soluţii din punctul de vedere al stilului.

Majoritatea soluţiilor sunt legate de tipul de pantaloni. Dacă trebuie să eviţi pantalonii cu pense care oferă o greutate în plus, pantalonii strâmţi, pantalonii coloraţi, alternativele sunt reprezentate de pantalonii închişi la culoare şi de jeanşi. Efectele create de aceştia pot fi completate de către sacourile cu o fentă sau niciuna şi de către cămăşile purtate în afara pantalonilor care nu au însă o lungime care să depăşească nivelul şezutului.

Îți este de ajutor să porți lenjerie intimă care are rolul de a da o formă părților proeminente.

Alte detalii

-De regulă un croitor priceput trebuie să-ți poată confecționa o pereche de pantaloni după bunul plac.

-Căptușeala este importantă deoarece previne deformarea pantalonilor de stofă din zona genunchilor. Pantalonii de calitate sunt căptușiti până la genunchi.

-Lungimea pantalonilor trebuie să treacă de pantof și să atingă ușor tocul.

-Lățimea părți inferioare a pantalonilor trebuie să fie de  două treimi din lungimea pantofului.

-Purtarea pantalonilor mai scurți iți oferă efectul de lungire al piciorului și o ținută tinerească.

Materiale potrivite moleschinul, catifeaua cord, flanel, lână, bumbac, etc.
 

sursa: StilMasculin.ro

taguri: pantaloni, masculin, talie inalta, talie joasa

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!