Îngrijirea anti-îmbatrânire a mâinilor

11 noiembrie 2007

Îngrijirea anti-îmbatrânire a mâinilor

     Ingrijirea mâinilor era legata exclusiv de îngrijirea unghiilor. Dar astazi, îngrijirea mâinilor nu se mai rezuma doar la îngrijirea unghiilor ce include lustruire, îingrijire, decorare cu ajutorul rasinilor sau a pensulei. Cererea îin crestere pentru îngrijirea împotriva îmbatrânirii îndeamna institutele si centrele balneare (SPA) sa reconsidere serviciile pe care le ofera.

     Îngrijirea faciala anti-îmbatrânire continua sa se îmbunatateasca, dar îngrijirea mâinilor, unde efectele îmbatrânirii sunt necrutatoare (dosul mâinii indica vârsta mai mult ca orice alta parte a corpului) a fost lasata la un stagiu corespunzator. Unghii magnific decorate pe mâini terne produc adesea un contrast dur cu un ten îngrijit si adesea rezultat al unui lifting facial (mâinile sunt singura parte a corpului unde chirurgia plastica nu poate interveni!). În prezent exista tehnici eficiente pentru a reduce efectele îmbatrânirii.

     Îngrijirea de baza

     Acordarea aceleiasi atentii îngrijirii mâinilor ca si cea acordata îngrijirii fetei nu numai ca va asigura fidelizarea clientilor, ci va duce si la cresterea profiturilor. Imediat ce veti întelege ca aspectul mâinilor ofera un indiciu precis asupra vârstei, veti solicita tratamente specifice. Numeroase tehnici de manichiura includ deja în tratamentele lor specifice exfoliere si masti hidratante, urmate de un masaj al degetelor. Exista de asemenea o îngrijire specifica a cuticulelor, în aceiasi maniera în care îngrijirea fetei include o îngrijire specifica a conturului ochilor. Mai ales în timpul iernii, cuticulele se usuca si crapa; ar trebui masate cu un amestec de uleiuri si apa emolienta.

     Adesea se uita ca mâinile sunt expuse razelor solare si vremii aspre pe lânga faptul ca oamenii se spala pe mâini cu regularitate fara a le mai rehidrata. Prin urmare, pielea uscata si crapata este cea mai frecventa problema întâlnita.
     Prin aplicarea unui tratament facial de baza (exfoliere, masca si hidratare) ati putea îmbunatati în mod vizibil aspectul acestora.
     O exfoliere saptamânala sau de doua ori pe saptamâna, urmata de o masca hidratanta îmbunatateste rapid aspectul mâinilor. „Ochii sunt ferestrele sufletului, asa cum mâinile sunt oglinda vârstei.“

sursa: Les Nouvelles Esthetiques

taguri: maini, anti-imbatranire, cosmetica

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!