Siluetă » Tratamente corporale
Ampuku faciliteaza absortia grasimilor si combate celulita
27 ianuarie 2008
In abdomen se afla trei zone deosebit de importante la nivel energetic: plexul solar, ombilicul si pubisul, care sunt legate la nervi si la centri energetici (chakra). Presiunea exercitata pe aceste zone desface blocajele, activeaza vitalitatea incetinita datorita tensiunilor si tonifica structura musculara abdominala. Organele interne reactioneaza la „momentele neplacute”, cum ar fi frica sau enervarea. Stresul cronic distruge vitalitatea, deoarece strica echilibrul neurovegetativ.
Tratarea, in mod adecvat, a abdomenului scade descarcarile de adrenalina care produc contractii viscerale dureroase, determinand o relaxare profunda. O presiune exercitata asupra sa nu numai ca stimuleaza pielea si fasciile musculare, determinand diminuarea durerilor musculare, dar regleaza si sistemul nervos, ajuta la digestie, stimuleaza circulatia sanguina limfatica si secretia hormonala. „Ampuku” este o „terapie estetica”. Abdomenul fiind o zona de clar conflict estetic, fiecare tratament de modelare ar trebui sa includa „Ampuku” printre manevrele sale. Aceasta metoda, pe de alta parte, este dezintoxicanta, favorizeaza diureza, faciliteaza absorbtia grasimilor si este o arma eficienta pentru combaterea celulitei. Nici un drenaj nu va fi eficient, daca anterior nu se elibereaza abdomenul.
CE SPUN MANUALELE SI TESTELE STIINTIFICE DESPRE ORIGINILE MASAJULUI „AMPUKU”
Este aproape imposibil sa ajungem la originile popoarelor orientale, deoarece obiceiurile si religiile lor stravechi s-au transmis verbal, iar multe manuscrise s-au pierdut. Japonia, mai ales, reprezinta o mare enigma care, in parte, traieste din mituri si legende. Medicina japoneza dateaza din aceasta epoca legendara.
La inceputul secolului al VIII-lea au fost publicate doua manuscrise importante care contineau toata stiinta, istoria si legendele Japoniei: „Kojiki” („Colectia de lucruri antice”) si „Nihongi” („Cronicile Japoniei”). Aceste texte sunt o marturie pretioasa a practicarii, din timpuri stravechi, in Tara Soarelui Rasare, a terapiilor empirice, cum ar fi fitoterapia si masajul. Medicina japoneza, insa, in secolul al VI-lea, sub influenta Imperiului Galben a fost depasita de cea chineza (la inceput, cu ajutorul Coreei). Proba de netagaduit a acestei influente consta in faptul ca cele doua tratate japoneze au fost scrise in intregime in limba chineza. Medicina chinezeasca importata de Japonia era cea a dinastiei Han. Era strans legata de budism si de dinastiile celor „Trei Augusti”: Fou-Hi, Shen Nong si Huang Ti, care au scris:
- „Yi-King”, in care erau expuse teoriile celor 5 elemente si principiile Yin-Yang;
- Pen-King, care prezenta fitoterapia si tratamentul cu plante medicinale;
- Nei-King, care dezbatea subiecte cum ar fi: fiziologia, patologia, igiena, fizioterapia, acupunctura, teoria Keiraku (meridiane).
De la masajul chinezesc Do-In-Ankyo la masajul Ampuku Masajul Do-In-Ankyo (exercitii pentru sanatate) tradus in limba japoneza, Anma, reprezenta o parte foarte importanta in terapie si preamarea principiile Yin-Yang, esenta Chi („ki” in japoneza), ca element vital care curge prin meridiane, amplificand echilibrul celor 5 elemente in vederea mentinerii sanatatii. Cuvantul „Anma” apare pentru prima data in 701, in „Codul juridic Taiho”, unde se citeaza prezenta in salonul medical a unui doctor, a unor infirmiere si a unui numar de 10 studenti care se ocupau de tratarea oaselor.
In „Inshinho”, cel mai vechi tratat japonez de medicina, scris de Yasuyori Tanba, se afirma ca masajul elimina ki-ul (energia vitala) negativ si aduce ki pozitiv. In acest text sunt explicate exercitiile pentru mentinerea flexibilitatii articulatiilor si manevre specifice care trebuie efectuate pe abdomen, tehnica denumita „Ampuku” si practicata de cei mai competenti maseuri. Se pare ca „Ampuku” este o specialitate a tehnicii „Anma”. Gozan Goto, medic autodidact din sec. al XVIII-lea, il folosea ca diagnostic si tratament pentru orice boala. Conform lui Goto, in tot Universul si in fiecare parte a corpului circula o energie sau ki. Cand corpul este plin de ki, se numeste Gen-ki. Cand, insa, ki este obosit sau este afectat de agenti externi, cum ar fi: frigul, vantul, caldura sau umiditatea, apare boala. Goto considera circulatia ki-ului ca baza pentru orice tratament medical. In 1827, Fusai Tada a scris „Ampuku Zukai” („Carte ilustrata a masajului abdominal”) in care descria beneficiile acestei metode, cu urmatoarele cuvinte: „Presiunea asupra abdomenului activeaza ki-ul obosit, regleaza functiile organice, imbunatateste circulatia sanguina, favorizeaza evacuarea intestinului si tonifica organismul”.
sursa: Les Nouvelles Esthetiques
taguri: ampuku, celulita, grasimi, abdomen
alte articole
- Atrage atentia pe care o meriti, cu Breast+
- Tratamentul cu venin de albine
- Slabire rapida folosind metode nordice
- Totul despre celulita (III)
- Ritualul TERRAKÉ cu Aer si Lumina
- Tratamente pentru fiecare semn zodiacal
- Marea - remediu impotriva alergiilor
- Celulita? Si totusi poate fi inlaturata
- Strawberry Feel Forever – ulei solid pentru masaj anti aging
beautycafe
Cele mai noi discuţii
- Noutati Mineralium Dead Seapostat în Îngrijire ten
- Cum te ajuta somnul de frumusete?postat în Îngrijire ten
- Oje NYC! postat în Păr, tunsori, coafuri
- “Achtung, baby!” – o noua colectie semnata Gina Butiucpostat în Stil de viaţă, modă
- Colectia de ciocolata de la Wellaton - clipe de neuitat postat în Păr, tunsori, coafuri
- Cum sa tratezi iritatiile pieliipostat în Tratamente look (ten, ochi, buze, proceduri cosmetice)
- Ceai alb pentru un ten luminospostat în Îngrijire ten
- Somon marocanpostat în Reţete
- Expo Mariage: nunti pe toate gusturilepostat în BeautyBride: mirese, nunţi
- Tehnologia Power-Plate, secretul revolutiei în industria frumusetii, sportului si wellnessului din întreaga lume, în premiera în Româniapostat în Noutăţi, evenimente
beautycenter.ro
beautycenter.ro este primul site de beauty din Romania, lansat în 2003. Suntem partenerul online al companiilor din domeniul frumuseţii si promovăm informaţii şi servicii de calitate.
Catalogul nostru cuprinde peste 2500 de companii:
- saloane si centre de infrumuseţare
- clinici de chirurgie estetică
- săli de fitness şi aerobic
- stilişti, nutriţionişti, esteticieni