Ce este micro-dermoabrazarea si ce poate trata

02 martie 2007

Ce este micro-dermoabrazarea si ce poate trata

     Folosind micro-dermoabrazarea se pot trata vergeturile, petele solare, petele care apar în urma cuperozelor, ciupercilor si petele care apar în urma tratamentului acneei nodulare, acnee care dupa tratament lasa semne.

     Dr. Denisa Nicolae, Medic primar dermatolog – Body Contur explica: Vergeturile constituie o afectiune medicala. Se credea ca este vorba despre rupturi musculare, dar, de fapt, vergeturile reprezinta o deplasare a fibrelor musculare între care se interpune un strat de grasime, iar acesta deplasare se poate realiza din pacate de la vârsta tânara pâna la maturitate.

     De cele mai multe ori afectiunea apare ca urmare a cresterii explozive în greutate. Vergeturile pot aparea la o vârsta frageda, la copiii care fac sport de mici si la care exista o expansiune a maselor musculare datorita efortului. De asemenea, vergeturile pot aparea la femeile însarcinate, procesul fiind asemanator: extinderea masei musculare uterine care atrage dupa sine modificari la suprafata.

     În centrul de înfrumusetare se poate trata aceasta afectiune folosind metode de micro-dermoabrazare, metode care nu necesita anestezie, nu sunt dureroase, metode care nu produc iritari deosebite ale pielii. Procedura se realizeaza cu aparate computerizate, bine controlate, care au la baza cristale de Corindon. Acestea, prin actiunea lor, curata strat cu strat, si reusesc sa topeasca acele „mase de grasime” care invadeaza si despart fibrele musculare. Cristalele nu vin în contact direct cu pielea, existând niste aparate cu pânza protectoare care se aplica direct pe zonele unde apar vergeturile. Ca atare, aplicarea se poate face fie punctat pe zona dorita – pe abdomen, pe sâni, pe coapse – fie se poate realiza o micro-dermoabrazare extinsa, putând merge de la sâni si pâna sub nivelul coapselor.

     Aceste sedinte se fac regulat, cam o data pe saptamâna, cu ajutorul aparatului. Dupa corectarea lor bineînteles ca este necesara o întretinere acasa, întretinere care se poate face prin creme special facute pentru corectarea vergeturilor.

     Terapia corecteaza într-adevar total aparitia vergeturilor, dar aparatul nu elimina si o întretinere pentru ca trebuie controlata mereu greutatea corpului si este bine sa existe o dieta pentru a nu favoriza din nou invazia tesutului gras subcutanat. Acest lucru se poate realiza printr-un tratament de întretinere cu creme speciale o data la doua-trei saptamâni. La început trebuie actionat cu un tratament „mai agresiv” (sa-i spunem asa desi tratamentul cu ajutorul cristalelor de Corindon prin micro-dermoabrazare nu este deloc agresiv) pentru a reda tonicitatea musculaturii, pentru a repozitiona fibrele musculare pentru ca acestea sa poata alcatui, acolo unde trebuie, o masa musculara compacta.

     Cum se îngrijeste corpul dupa îndepartarea vergeturilor? În primul rând trebuie folosite creme speciale dermatologice si cosmetice care corecteaza acest deficit, iar în al doilea rând un program minim de exercitiu fizic. Nu ma gândesc aici la ceva deosebit, la nivelul unei sali specializate, ci miscari simple, miscari care trebuie facute dimineata pentru stimularea circulatiei care, implicit, duce la ajutarea dezvoltarii si buna functionalitate a muschiului. O dieta care sa nu permita depunerea de tesut adipos în surplus este iarasi recomandata si grija pentru corpul tau si dorinta de a arata bine.

     Pe acelasi principiu al micro-dermoabrazarii, folosind cristalele de Corindon pot fi eliminate cicatricele vicioase postoperatorii si petele din cadrul unor afectiuni chiar si mai deosebite, nu neaparat petele solare: petele care apar în urma tuberozelor, ciupercilor si petele care apar în urma tratamentului acneei nodulare, acnee care dupa tratament lasa semne. Tratamentul se realizeaza prin micro-dermoabrazare superficiala, ceea ce înseamna o curatare, o „raschetare” (în termeni mai putin medicali) a stratului superficial. Aparatul de micro-dermoabrazare cu cristale de Corindon se poate folosi chiar si mai profund, în functie de afectiunile care apar la cabinet.

     Contraindicatiile procedurii

     Exista anumite afectiuni si anumite perioade ale vietii când nu se indica aceste micro-dermoabrazari. Avem în vedere aici în primul rând femeia gravida si persoanele care au suferit anterior diverse implanturi – tije metalice în urma fracturilor, pace-maker-uri pentru afectiuni cardiace, care nu permit acest tip de terapie. De asemenea, nu trebuie uitate persoanele care au deficit psihic, cu care nu poti colabora sau persoanele care au probleme de malformatii si probleme majore de sanatate.

     Este necesar un consult dermatologic – si poate chiar si o documentare medicala privind starea de sanatate a persoanei care doreste sa beneficieze de acest tratament pentru ca asa cum am mentionat deja exista si contraindicatii pe care daca noi nu le stim putem produce afectiuni complementare si nedorite.

     Care sunt contraindicatiile acestei proceduri de îndepartare a cicatricelor?

     Nu exista contraindicatii, dar aici trebuie sa nu uitam sa luam în considerare faptul ca daca tegumentul nu permite – prin conformatia sa – o vindecare de 100% fara niciun fel de semn, este mai greu, dar nu imposibil, pentru ca se lupta cu ceva care asa este constitutional. Exista si astfel de cazuri, dar destul de putine. Vorbim aici în general de cei ce sufera de boli de colagen, persoane care nu raspund cam cum ar trebui acestui procedeu de micro-dermoabrazare.

sursa: Body Contur

taguri: microdermabrazare, tratament vergeturi, intretinere

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!