Tocană de legume cu peşte la grătar

31 mai 2012

Tocană de legume cu peşte la grătar

 Ingrediente:

 

4 bucăţi peşte (sabiţă)

3 bucăţi ardei, 2  vinete

2 bucăţi dovlecel, 1 bucată ceapă

1 bucată  morcov, 2 foi dafin

2-3 căţei  usturoi

sare, piper, boia dulce

ulei, 150 grame bulion

50 grame roşii uscate

 

Mod de preparare

Vinetele se curăţă de coajă în şuviţe, se taie rondele, apoi se presară cu sare şi se lasă timp de 30 de minute.

Dovlecelul se taie rondele şi se pune pe grătar împreună cu ardeiul. Rondelele de vinetele se spală de sare şi se pun şi ele pe grătar. Peştele se curăţă de intestine, se spală cu apă rece, de taie fileuri, se usucă între şerveţele de hârtie, apoi se presară cu sare şi se lasă timp de 30 de minute. Se pun pe grătar.

Ceapa se curăţă, se taie peştişori şi se căleşte în ulei. Se adaugă şi morcovul tăiat rondele. După ce legumele s-au înmuiat, se adaugă roşiile uscate, bulionul desfăcut în apă rece, usturoiul tăiat mărunt, foile de dafin şi boiaua dulce. Se sărează şi se piperează după gust.

Se stinge totul cu apă şi se lasă să fiarbă timp de 10-15 minute. Într-un vas termorezistent se pun legumele făcute la grătar, jumătate din cantitatea de sos, peştele făcut la grătar, apoi restul de sos. Se bagă la cuptor pentru 10-15 minute.

Se serveşte caldă.

 

 

sursa: Delicatesa.ro

taguri: peşte, ardei, morcov, vinete, dovlecel, ceapa

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!