Trufe cu ciocolată neagră

01 februarie 2011

Trufe cu ciocolată neagră

Ingrediente:
•200 grame ciocolată amăruie
•100 mililitri frişcă lichidă
•100 grame nuci măcinate
•2 linguri whisky sau coniac

Mod de preparare:
  Ciocolata se topeşte pe bain-marie împreună cu frişca lichidă şi nucile măcinate mărunt.
Se lasă să se răcorească şi când este călduţă se adaugă alcoolul şi se mixează timp de 4-5 minute, după care se bagă la frigider 5 minute şi se repetă operaţiunea încă de 2-3 ori până când amestecul devine mai deschis la culoare.
La final, se lasă 15 minute la frigider, după care se formează biluţe mici care se dau prin ornamente de ciocolată.
 

sursa: Delicatesa.ro

taguri: ciocolata, trufe, frisca

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!