Papanaşi prăjiţi cu dulceaţă şi smântână

17 februarie 2011

Papanaşi prăjiţi cu dulceaţă şi smântână

Ingrediente:
•500 grame brânză proaspătă de vaci
•100 grame zahăr
•2 ouă
•1 linguriţă rasă bicarbonat
•1 lingură zeamă de lămâie
•1 plic zahăr vanilat
•1 linguriţă coajă de lămâie rasă
•1 vârf de cuţit sare
•200 grame făină
•smântână
•dulceaţă
•zahăr pudră vanilat
•ulei pentru prăjit

Mod de preparare:
Se amestecă brănza de vaci cu ouăle, zahărul, sarea, zahărul vanilat şi bicarbonatul stins cu zeamă de lamâie.
Apoi se adaugă făina şi coaja rasă de lămâie şi se amestecă bine. Dacă brânza este de consistenţă mai moale se mai poate adăuga suplimentar făină, astfel încât, în final, să se obţină un amestec care să nu se lipească de mâini.
Pe masă, se pune puţină făină, se ia o lingură din compoziţie, se tăvăleşte puţin prin făină, apoi se formează un inel.
Pentru bila ce vine deasupra inelului, se ia compoziţie cu linguriţa, se tăvăleşte puţin prin făină, apoi se formează în palmă.
Se prăjesc la foc mic în ulei foarte bine încins, pe ambele părţi.
După ce s-au prăjit, se scot pe un şerveţel, pentru a se absorbi excesul de ulei.
Se servesc fierbinţi cu smântână şi dulceaţă.
 

sursa: Delicatesa.ro

taguri: papanasi, smantana, dulceata, oua, branza de vaci

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!