Chec vanilat cu rahat, stafide si nuca

23 octombrie 2011

Chec vanilat cu rahat, stafide si nuca

Ingrediente: faina 175 gr., zahar brun 125 gr., oua 2 bucati, unt 125 gr., rahat 150 gr., stafide, nuca,  zahar vanilat 1 plic, un praf de sare.

Mod de preparare:Se face o spuma mai tare batand ouale intregi cu zaharul si sarea. Apoi se adauga zaharul vanilat si untul. Se bate in continuare pana devine o spuma usoara. Se adauga putin cate putin faina, batand puternic cu telul.
Bucatile de rahat se taie si se dau prin faina. Se pun in compozitie. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu o hartie alba. Compozitia se rastoarna in forma.
Se pune in cuptor. Pentru 15 minute se va tine la foc iute, apoi la foc potrivit si, spre sfarsit, la foc mic, aproximativ o ora. Atunci cand sta la cuptor, tava va fi acoperita cu o hartie alba, ca sa nu se rumeneasca prea repede checul.

Pofta buna!!
Timp de preparare:20-25 minute

Timp de coacere/fierbere:45 minute

sursa: Alimentatiecopii.ro

taguri: rahat, stafide, nuca, chec

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!