Detoxifiere cu orez brun

06 ianuarie 2010 | Autor: Madalina Stama

Detoxifiere cu orez brun

De ce tocmai o detoxifiere cu orez brun, de ce nu o detoxifiere cu orez alb? Pentru ca orezul brun se inscrie cu succes in lista cerealelor integrale, in schimb orezul alb nu.

Si fie vorba intre noi nici nu este lipsit de modestie, are cu ce sa laude: potasiu, iod si minerale esentiale. Si pentru ca discutam de un aliment extrem de important in ceea ce priveste o alimentatie sanatoasa, de ce sa mai zabovim si de ce sa nu incercam o astfel de dieta?

 Stiu ca te-ai obisnuit ca mai toate dietele de detoxifiere sa nu dureze mai mult de 7 zile, 7 zile minunate in care organismul se curata de toxine, ce ii ingreuneaza buna functionare. Numai ca vezi tu, de data aceasta nu mai vorbim de o dieta clasica de detoxifiere, care pune accent pe lichide si o refacere a organismului in 7 zile. Vorbim de o dieta de detoxifiere cu orez brun, care dureaza cinci zile. Cinci zile pentru ca tu sa radiezi de sarbatori. O nimica toata, nu?

Meniul dietei
Dar, pana sa-ti prezint pasii dietei, hai mai bine sa vedem alimentele de care vei avea nevoie la prepararea mancarurilor. Iata si lista acestora: orez brun, ceai din plante (cu efect laxativ ), 5 lamai, telina,morcovi, suc de morcovi, broccoli, 5 kiwi, apa de izvor.
In seara de dinainte primei zi de dieta, vei consuma un ceai (o cana) cu efect laxative (cu cel putin o ora inainte de culcare). Ar trebui sa ajute cu ceva? Da! Astfel se elimina din organism resturile de mancare. Organismul este astfel pregatit de dieta.
La micul dejun vei servi: o bautura preparata din 200 de ml apa de izvor si sucul de la o lamaie, 3 morcovi (proaspeti, curatati de coaja si stropiti cu suc de lamaie). 

La pranz vei servi: o cana cu orez fiert la aburi si 100 de grame de telina gatita in acelasi mod. Telina este recomandata gratie fibrelor pe care le contine. Gustare: aproximativ 100 de grame de cartofi proaspeti (curatati de coaja) cu ¼ de cana cu orez brun, gatit la aburi. Nu sari peste aceasta gustare. Este importanta, la fel ca si restul meselor. Ce-ar pute sa o faca atat de importanta? Ei bine, mentine rata metabolismului. 

Si pentru ca o astfel de dieta se bazeaza pe cereale, dar nu orice tip de cearele, ci integrale, este esential sa nu uiti de apa. Cei pasionati de nutritie stiu ca o cantitate mare de cereale, ingerate pe langa una mica de lichide favorizeaza constipatia. O avea orezul brun fibre, dar daca tu uiti de apa pe urma vei o dieta anticonstipatie. Iata de ce hidratarea este regula de aur. Tine aproape de tine o sticla cu apa de izvor. 

La cina vei putea servi: ½ de cana cu orez brun cu aproximativ 100 de grame de broccoli gatit la aburi. Broccoli este o vedeta printre legumele verzi. Si ca orice vedeta mandra de a le sale beneficii, orice lauda adusa poate sa-i gadile orgoliul. Iata de ce am sa zic ca broccoli este una dintre cele mai nutritive legume. Bogat in antioxidanti, acesta lupta impotriva cancerului.Asigura o buna functionare a inimii, plamanilor, dar si o detoxifiere a organismului gratie unor minerale precum: calciu si potasiu.

12>

sursa: Dietetik

taguri: dieta, orez brun, ceai, cereale, metabolism

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!