Istoria modei, la Antena 1

28 aprilie 2004

Istoria modei, la Antena 1

     Stiati ca ... dresurile au fost purtate pentru prima oara de barbati, tocurile platforma erau la moda in Italia secolului XVI, iar la inceputul secolului XX femeile inotau si jucau tenis in rochii lungi?

 

     Incepand de sambata, 1 mai, veti afla mai multe despre istoria modei, cu ajutorul mini-serialului prezentat de Coty Beauty si difuzat de catre postul Antena 1. In fiecare sambata, de la ora 13:10, pe parcursul a 12 saptamani, veti putea urmari 30 de minute de moda dedicate evolutiei obiectelor vestimentare, de-a lungul secolului XX.

     Fiecare episod se va individualiza printr-o tema anume si va sta sub semnul unuia dintre brandurile Coty Beauty: Pret a Porter by Look Models, Adidas, Rimmel, Route 66, Celine Dion. Dincolo de moda si tendinte, vor fi explorate schimbarile politice, tehnologice, culturale si sociale care si-au pus amprenta asupra modului in care ne imbracam astazi.

     Astfel, in primul episod, Pret a Porter by Look Models va cauta un raspuns la eterna intrebare: fusta - cat de lunga, cat de scurta?! Pornind de la standardul de 30 de centimetri deasupra pamantului impus de Christian Dior, pana la fusta lui Coco Chanel care se oprea exact la genunchi sau scandaloasa fusta mini lansata de Mary Quant, emisiunea va urmari evolutia fascinanta a fustei. Emisiunea va analiza totodata si influenta pe care emanciparea reprezentantelor sexului frumos de la acea vreme a exercitat-o asupra lungimii fustelor intr-o anumita epoca.

     Episoadele care urmeaza vor oferi detalii si mici secrete ale istoriei tendintelor din moda: cum a fost inventat bikini, moda masculina de la dresuri, tocuri si peruci pana la barbatul modern, metamorfozele corsetului pana la sutienul push-up, evolutia palariilor, pantofilor, impermeabilelor si chiar a rochiilor de mireasa.

     Aceasta istorie plina de culoare, dinamism si aspecte inedite sau chiar socante este produsa in cooperare de catre Taxi Vidéo Brousse si La Cinquième din Franta, imaginile provenind din arhiva bibliotecii de film a secolului XX.

sursa: 2ActivePR

taguri: istorie, moda, Antena 1

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!