7 pasi de care trebuie sa tii cont atunci cand iti faci abonament la fitness

03 mai 2011

7 pasi de care trebuie sa tii cont atunci cand iti faci abonament la fitness

1. Structura si eficienta antrenamentelor. Indiferent la ce nivel te afli, trebuie sa alegi o sala care sa vina in intampinarea nevoilor tale. Ai nevoie de o sala care sa-ti ofere un program de antrenament in circuit, lucrand pe rand toate grupele de muschi ale corpului.

2. Aparatura din sala. S-a demonstrat stiintific ca folosirea unor greutati in mod necorespunzator poate genera intinderi si rupturi musculare. In schimb, poti opta pentru un club de fitness dotat cu aparatura hidraulica, care are capacitatea de a se adapta in functie de forta persoanei care o foloseste, oferind astfel un antrenament eficient si personalizat.

3. Specializarile antrenorilor. Este important sa te informezi cu privire la calificarea si serviciile oferite de antrenori, pentru ca numai facand cunostinta cu acestia poti afla daca sunt potriviti pentru tine. Daca esti incepator, vei avea nevoie de mai multa atentie din partea unui antrenor personal, pentru a invata cum sa efectuezi exercitiile in mod corect si regulat.


4. Atestarea stiintifica a programului de fitness. Recomandabil este sa urmezi un program de fitness atestat stiintific. Spre exemplu, clubul de fitness FitCurves, functioneaza dupa un antrenament de 30 de minute, ce combina antrenamentul cardio cu cel de forta si streching. Eficienta si siguranta antrenamentelor este atestata de cercetari stiintifice, programul FitCurves fiind cel mai testat program de fitness din lume. Universitatea Baylor din Texas conduce in mod constant cercetari pentru a analiza metoda FitCurves, iar de-a lungul cercetarilor, s-a observat ca se ard peste 500 de calorii in timpul unui antrenament.

5. Managementul timpului. Odata ce te-ai hotarat sa mergi la sala, inseamna ca trebuie sa incepi sa-ti gestionezi in mod eficient timpul pe care il acorzi exercitiilor. Tine cont ca mai multe ore pe zi petrecute la sala, nu inseamna neaparat ca vei slabi in timp record! In acest fel, iti vei epuiza corpul si vei fi tentata sa renunti dupa prima incercare. Este suficient sa aloci 30 de minute pe zi exercitiilor, de trei ori pe saptamana, pentru a obtine rezultatele dorite.

6. Sanatatea corpului tau. Cand vine vorba de sanatatea corpului tau, o buna optiune este sa faci exercitii cardio. Printre avantajele acestor antrenamente se afla prevenirea bolilor, controlarea greutatii, eliminarea grasimilor, asigurarea bunei dispozitii. Nu uita sa te consulti inainte cu instructorul tau pentru a sti care este antrenamentul adecvat nevoilor tale.

7. Atmosfera din clubul de fitness. De multe ori nu reusim sa mergem la un club de fitness pentru ca nu ne simtim confortabil cu propriul nostru corp si ne temem de privirile din jur. Detaliul care face diferenta intre cele mai dotate si performante cluburi de fitness este atmosfera care se creaza in timpul antrenamentelor. Iar personajele care pot schimba decorul, in acest caz, sunt antrenorii si persoanele care frecventeaza clubul. Drept urmare, iti recomand sa vizitezi un club de fitness inainte de a lua o decizie, incearca sa cunosti antrenorii, pune intrebari si vezi daca te integrezi. Succes!

BONUS! Suna la 0725 544 363 pentru a-ti programa la clubul FitCurves o analiza gratuita a conditiei fizice!
 

sursa: FitCurves

taguri: fitness

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!