Negii

17 aprilie 2004 | Autor: Mihaela Preda

Negii

Auzim adesea vorbindu-se despre negi si parca si vedem o excrescenta neagra, urata, aparuta cand nici nu te astepti si de care nu stii cum sa scapi mai repede. Exista insa mai multe feluri de negi, unii de culoare bruna, altii roz, unii mai proeminenti, altii plati, unii durerosi, altii inofensivi.

 

Ce sunt negii?

Negii obisnuiti sunt excrescente benigne care sunt compuse dintr-un nucleu de tesuturi legate de vasele de sange, acoperite de un strat de tesut epitelial (piele). Un neg este usor de recunoscut, datorita suprafetei sale aspre. Negii sunt cauzati de un virus din grupa HPV (Human Papiloma Virus). Multi copii dezvolta astfel de negi, in perioada copilariei, mai ales daca obisnuiesc sa isi roada unghiile sau pielitele sau daca se ranesc, din joaca. Ei pot fi tratati de parinti, acasa, prin aplicarea unor solutii dezinfectante (rivanol) si plasturi.

Negii plati sunt dealtfel si cei mai raspanditi, cele mai multe persoane au astfel de negi. Ei trec dupa o perioada de timp, mai ales prin peelinguri cu preparate speciale, pe baza de acid acetilsalicilic, care se gasesc la farmacii.

Mai exista si negii genitali, foarte contagiosi care se transmit prin raporturi sexuale orale, genitale sau anale cu un partener infectat. La femei, negii apar in interiorul si exteriorul vaginului, la intrarea in uter sau in jurul anusului. La bãrbati, negii genitali sunt mai putin intâlniti. Dacã sunt totusi prezenti, ei apar in vârful penisului. Mai pot fi gãsiti si pe scrotul penisului, pe santul din jurul glandului sau in jurul anusului. Rareori negii genitali se pot dezvolta in gura sau gâtul unei persoane care a avut contact sexual cu o alta infectatã.

12>

sursa: beautycenter.ro

taguri: negi

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!