Tendinte toamna - iarna 2009, in machiaj

18 noiembrie 2009 | Autor: Bogdana Bololoi

Tendinte toamna - iarna 2009, in machiaj

Asa cum ne-am obisnuit pana acum, tendintele in machiaj sunt lansate odata cu prezentarile de moda.  Anul acesta, pentru toamna- iarna, trendsetterii au iesit pe podium cu un machiaj al anilor '80 (the '80 club-kid makeup). In ce consta acest machiaj?

Piele de portelan realizata cu ajutorul fondurilor de ten mate, fluide, nu foarte dense ca sa nu incarce fata, pudra libera in nunate nude. Blush-ul este foarte vizibil, realizat din culori puternice (corai, rosu, portocaliu), buze de la  rosu aprins la violet inchis. Un amalgam de culori ne intampina si in zona ochilor: albastru cobalt, verde smarald, rosu, fuchsia, violet aprins! De asemenea, in zona ochilor, este folosit in mod excesiv negrul sub toate formele de texturi: farduri cremoase, farduri pulbere sau compacte si creion dermatograf. Genele sunt foarte accentuate cu cat mai multe straturi de mascara negru.  

Machiajul anilor ’80 se carcaterizeaza prin fizionomiile androgine: Broke Shields, Madonna, Olivia Newton. Sprancenele, naturale ca si culoare, erau cat se putea de groase si se pieptanau in sus, apoi se fixau asa cu gel.

In ceea ce priveste cromatica, aceasta era destul de bogata- roz, mov, bleu, verde, lila, albastru puternic.Aceste culori nu erau neaparat lucioase! Blush-ul, de asemenea, era puternic si la fel si rujul peste care se folosea gloss-ul; erau din aceleasi nuante.

Inca un lucru important este faptul ca machiajul este intotdeauna asortat cu hainele. Daca purtam o bluza rosie obligatoriu trebuia sa avem buzele si pometii in ton: portocalii, roz , iar la ochi verde, galben etc. De asemenea, culorile la ochi trebuie imbinate foarte bine, ca sa fie difuze.

sursa: http://www.makeup-artist.ro

taguri: machiaj, tendinte, anii 80

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!