Mascara mai veche de 6 luni provoaca leziuni oculare

05 iunie 2007 | Autor: Anne Marie Marinescu

Mascara mai veche de 6 luni provoaca leziuni oculare

     Orice femeie are in geanta un ruj, un fard, unele cara cu ele truse intregi de machiaj, din care insa nu folosesc decit foarte putine obiecte<!--topnews-->. Probabil si tu ai acum o mascara in geanta. Dar mai tii minte cand ai cumparat-o? Acum o luna, doua? Sase? Doi ani?

     The College of Optometrists, din Marea Britanie, a efectuat un studiu cu privire la cat de des isi schimba femeile mascara. Se stie ca acest produs este unul dintre cele mai folosite, in machiajul feminin, dar si cel mai nociv, daca iese din termenul de garantie. Potrivit studiului britanicilor, 1 din 4 femei detinea mascara mai veche de 4 ani, iar 3 femei din 4 folosesc acelasi produs de aproape 2 ani, in conditiile in care mascara trebuie schimbat o data la 6-8 luni. Produsele de acest gen sunt o pepiniera pentru bacterii care cauzeaza mancarime, lacrimare, usturime a ochilor. In ciuda recomandarilor medicilor de a arunca mascara dupa 6 luni, multe femei nu iau in serios acest avertisment. Mai mult, potrivit aceluiasi studiu, 90% dintre femei isi imprumuta una alteia fardurile.

     „ Nu e de mirare ca jumatate din femeile chestionate s-au plans de mancarimi si usturime a ochilor. Mascara trebuie indepartata de pe gene dupa maxim 8 ore si in nici un caz nu trebuie sa imparti acest produs cu altcineva, fiindca preiei toate bacteriile acelei persoane. Femeile trebuie sa fie constiente ca termenul de expirare trecut pe un produs trebuie respectat, altfel isi risca sanatatea.”, a concluzionat Dr. Susan Blakeney, consilier in cadrul institutului.

sursa: beautycenter.ro

taguri: mascara, fard, ochi, machiaj

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!