Lupta impotriva ridurilor

14 octombrie 2003 | Autor: Mihaela Preda

Lupta impotriva ridurilor

         Ridurile sunt incretiturile si cutele pielii, ce apar ca urmare a alterarii structurii si organizari fibrelor de colagen si elastina de la nivelul dermului. Factorii care favorizeaza aparitia prematura aridurilor sunt: fumatul, consumul de alcool, un program de munca foarte incarcat, cosmeticele in exces sau nepotrivite cu tipul de piele, factori atmosferici care duc la uscarea pielii.
         Ridurile pot fi prevenite daca renuntati la expunerea prelungita la soare si daca optati pentru un regim alimentar echilibrat, bogat in vitaminele A, E, C. deasemeni trebuie folosite cremele potrivite tipului dvs de ten, iar spalarea fetei sa se faca numai cu sapun sau gel care nu contin detergenti. Ridurile superficiale, aflate intr-o forma incipienta, se pot trata prin crème antirid, comprese cu lotiuni tonice, masajul fetei, dimineata si seara si masti naturale, din castraveti, rosii, citrice.
         Ridurile mai accentuate pot fi si ele atenuate vizibil prin peeling, superficial sau profund, in functie de profunzimea ridurilor. Peelingul se face fie pe cale chimica, fie prin usoara abraziune a pielii, cu zapada carbonica sau azot lichid. O solutie foarte eficienta este si cea a tratamentului cu laser.

sursa: beautycenter.ro

taguri: riduri, tratament

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!