Exfoliere chimica la tine acasa

28 iunie 2011 | Autor: Simona Prisacariu

Exfoliere chimica la tine acasa

Pana nu demult, cuvintele exfoliere chimica ma duceau cu gandul la microdermoabraziune, un procedeu care pentru moment nu ma incanta foarte tare. Insa, rasfoind diverse tratate de frumusete si site-uri de specialitate, mi-au atras atentia tratamentele cu acizi, respectiv AHA, BHA si peeling-urile cu fenol.
Dar sa o luam cu inceputul. Exista doua tipuri de exfoliere, cea chimica si scrub-ul. Scrubul se efectueaza cu ajutorul unor particule abrazive care elimina celulele moarte de la nivelul pielii. Desigur, acest tratament nu exfoliaza in profunzime si nici efectele nu sunt spectaculoase.

Exfolierea chimica se efectueaza cu ajutorul produselor care contin acizi, mai exact AHA - alpha hydroxy acid si BHA - beta hydroxy acid. Din prima categorie fac parte acidul glicolic (glycolic acid), acidul malic (malic acid), acidul lactic (lactic acid), acidul citric (citric acid) si acidul tartaric (tartaric acid) iar din a doua acidul salicilic.

In mod normal produsele cosmetice de pe piata contin o concentratie mica de acizi, de multe ori o concentratie care nu are efect. In cazul produselor care contin BHA concentratia eficienta este de 1 sau 2 % in functie de tipul de ten (acest acid fiind recomandat persoanelor cu ten normal/ mixt/ gras). In cazul produselor care contin AHA concentratia recomandata este de 5% pana la 10% (acesti acizi fiind recomandati pentru tenul normal/ uscat). Desi acesti acizi sunt eficienti aplicati corect si in concentratia potrivita tipului de ten, pot exista si efecte adverse, cele mai frecvente fiind iritatiile. 

Este important de stiut ca astfel de produse se aplica pe tenul curat si uscat. Utilizarea unei creme cu factor de protectie ridicat este estentiala, indiferent de anotimp, dar mai ales in lunile de vara si primavara deoarece acesti acizi pot provoca alergii serioase in contact cu razele UV. Cel mai bine este ca planul de tratament sa fie facut de un medic specialist, care pe baza unui diagnostic sa poata recomanda concentratia potrivita.

Exfolierea chimica diminueaza imperfectiunile pielii (riduri, pete, cicatrici etc.), stimuleaza secretia de colagen, diminueaza punctele negre, scade secretia de sebum etc. Desigur, aceste beneficii sunt de scurta durata, fiind vizibile numai in perioada utilizarii produsului. Pentru a mentine efectul dorit tratamentul trebuie efectuate cu regularitate.
 

sursa: beautycenter.ro

taguri: tem, exfoliere, AHA, BHA, microdermoabraziune

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!