Cosmeticele organice (II)

13 octombrie 2007

Cosmeticele organice (II)

     Uleiul organic de Spearmint:
     Planta de spearmint creste bine in aproape toate zonele climat-temperate<!--topnews-->. Spre deosebire de peppermint, spearmint-ul nu contine cantitati mari de menthol. O componenta majora a uleiului este R-Carvone. Grecii antici foloseau Spearmint-ul pentru a parfuma apa de baie (pentru ca avea o buna reputatie in tratarea bolilor). In timpurile medievale era utilizat In vindecarea gingiilor inflamate si la albirea dintilor. Uleiul de spearmint este antiseptic, antispastic si stimulant.

     Uleiul organic de Lemongrass:
Uleiul esential este un lichid galben-chihlimbar extras din frunzele tocate, proaspete sau partial uscate. Are un parfum proaspat, de lamâie, intepator. Este o iarba inalta care creste la temperaturi calde in zone tropicale. Lemon grass este larg utilizat in bucataria asiatica. Principalul constituent al uleiului de lemongrass este citral-ul. Lemongrass are efect antifungic si antiseptic.

     Ingrediente active speciale

     Extractul organic de ierburi alpine:
Aceasta combinatie de ierburi alpine organice este o planta inovativa bazata pe medicina traditionala, care lupta impotriva Imbatrânirii pielii. Combinatia sinergica Intre arbustul de Butterfly (Buddleja davidii) si Cimbru (Thymus vulgaris) au demonstrat o activitate extraordinara in testul de protectie a ozonului. Acesti radicali ataca biomoleculele pielii noastre (lipide, colagen, ADN) si provoaca imbatrânirea prematura a pielii. Ambele plante sunt bogate in componente active cum ar fi: flavonoizii, acid rosmarinic si thymol. Ambele plante au o lunga istorie in medicina traditionala.

     Subtierea ozonului stratosferic creste iradierea cu UV B pe suprafata Pamântului. UV B impreuna mai ales cu derivatii de nitrogen si sulf de la esapamentele auto si de la alte procese de combustie industriala, formeaza “smogul” fotochimic.
     Acest “smog” fotochimic produce concentratii inalte de ozon la suprafata planetei. Ozonul este cel mai puternic oxidant din aer, o specie de oxigen reactiv (SOR) care creste considerabil “stresul oxidativ” asupra pielii umane. Stresul oxidativ excesiv forteaza procesul natural de aparare a pielii si duce la imbatrânirea prematura a pielii. Produsele cosmetice cu efect de protectie ajuta la prevenirea aparitiei ridurilor, pierderii elasticitatii si a vitalitatii pielii.

     Extractul organic de fag:
     Fagul (Fagus sylvatica L.) - un arbore care atinge inaltimi de 35m, ajunge la maturitate dupa 60 de ani si adesea traieste 200-250 de ani, de aceea este adesea numit “Arborele tineretii vesnice”.

     Mugurii de fag:
     “Gemoterapia” este o stiinta medicala care a debutat in anii ’60.
     Este derivata din cuvântul latin gemma (care inseamna mugure) si este bazata pe folosirea avantajelor activelor potentiale ascunse ale mugurilor. Acestia sunt embrionii vietii plantei si contin activi energizanti: numerosi hormoni, flavonoide si peptide care stimuleaza metabolismul celular (din stare latenta in stare de „inflorire”).
     Mugurii sunt adunati Intr-o zona salbatica semi-muntoasa, departe de zonele urbane si industriale (de poluare) si, de asemenea, departe de gradini cultivate, zone cu fructe sau pesticide/insecticide.

     Strângerea recoltei se face intr-o anume faza a dezvoltarii arborelui pe parcursul unei perioade scurte, de una –doua saptamâni. Mugurii sunt adunati de pe ramurile mai joase, pentru a nu perturba cresterea copacului: echilibrul natural este astfel pe deplin respectat.
     Acest extras special din mugurii de fag a dovedit prin teste in-vitro si in-vivo cresterea oxigenarii celulare, a sintezei proteice prin keratinocyte, imbunatatirea hidratarii dermice si reducerea profunzimii ridurilor.

     Dipalmitoyl Hydroxyproline: un derivat de amino-acid natural inovativ, cu tripla actiune de tonifiere a pielii– hidratare, reintinerire si minimizare a ridurilor. Studiile in-vitro au demonstrat ca aceasta componenta stimuleaza remodelarea si constructia de colagen. Protejeaza fibrele elastice impotriva degradarii enzimatice si impotriva actiunii daunatoare a radicalilor liberi.
     Studiile clinice au aratat o reducere semnificativa a profunzimii si densitatii ridurilor, dupa utilizarea timp de o luna a unei creme continând 1% dipalmitoyl hydroxyprolne.

12>

sursa: Les Nouvelles Esthetiques

taguri: uleiuri esentiale, piele, ulei de masline, hidratare, ten

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!