Cosmeticele organice (II)

13 octombrie 2007

Cosmeticele organice (II)

     Acidul hyaluronic:
     Hyaluronane sau acidul hyaluronic este un biopolymer liniar, din grupa polizaharidelor amino cu continut de zahar, (cunoscut si ca glicosaminoglican). Acidul hyaluronic este componenta principala a diverselor tesuturi si fluide ale organismului, jumatate dintre acestea formând derma.
     Acidul hyaluronic joaca un rol major in multe procese celulare: activeaza imunitatea celulara, protectia celulara, migrarea celulara, proliferarea celulara si diferentierea celulara. Acidul hyaluronic are capacitatea de a mentine apa mai mult decât majoritatea polimerilor naturali si sintetici.
     Astfel, unul din cele mai importante roluri ale acidului hyaluronic este de a retine apa in matrixul extracelular al pielii si de a oferi hidratarea necesara. Aceasta retea polimerica retine apa ca un burete molecular.
     Imbatrânirea pielii, mai ales dupa vârsta de 50 de ani, este insotita de o schimbare a componentelor sale macromoleculare care rezulta din schimbarile dramatice in textura matrixului intracelular al pielii. Acidul hyaluronic in piele se schimba si abilitatile sale de a lega apa, scad progresiv.

     Solutiile de acid hialuronic cu greutate moleculara mare formeaza pelicule elastice, non-ocluzive, când sunt aplicate pe suprafata pielii. Aceste filme retin apa In acelasi mod in care acidul hyaluronic retine apa in matricea intercelulara a tesuturilor dermale de legatura. De asemenea, protejeaza pielea impotriva agresiunilor externe care pot afecta bariera de aparare a pielii. Astfel, acidul hyaluronic are un puternic efect de hidratare. Acidul hyaluronic este complet biocompatibil si este un ingredient adecvat pentru produsele de ingrijire a pielii.

     Acidul lactic (obtinut pe cale naturala):
Acidul lactic a fost extras din lapte fermentat acum 200 de ani. El este prezent in diverse parti ale corpului nostru (organismul uman sintetizeaza cam 120 g pe zi).
     S-a demonstrat prin teste clinice ca lactatele sunt foarte eficiente in hidratarea pielii creând senzatia de “moale” si “catifelat”. S-a aratat ca efectul lactatelor nu este unul superficial: acidul lactic si sarurile sale penetreaza pielea iar efectele dureaza câteva zile de la aplicare.

     Squalane (din uleiul de masline):
     Squalan (perhydrosqualene) este un emolient natural de inalta calitate. Acest ulei lichid limpede este una din componentele principale ale sebumului uman si ale peliculei hidrolipidice.

     Previne deshidratarea si reface supletea si elasticitatea pielii. Textura lui moale, matasoasa, neunsuroasa, stabilitatea si siguranta il fac un ingredient valabil pentru emulsiile cosmetice de inalta calitate. Noi folosim squalane de origine vegetala (din ulei de masline).

     Tulpina de zahar organic:
     Sucroza obtinuta din tulpina de zahar este o dizaharida compusa din glucoza si fructoza. Ceea ce o face un ingredient mai stabil si mai bun pentru preparatele cosmetice este un indulcitor nereductant. Mii de ani sucroza a fost folosita la vindecarea ranilor. Recent, s-a descoperit ca sucroza ajuta la reducerea cicatricelor prin schimbarea metabolismului colagenului in tesut cicatrizat.
     Sucroza are, de asemenea, un rol sigur si eficient de hidratare si umectare naturala.

     Mineralele de la Marea Moarta:
     Multe publicatii stiintifice sustin faptul ca elementele constituente din Marea Moarta sunt benefice in cazul diverselor leziuni ale pielii. Sarurile de magneziu, mineralele din Marea Moarta sunt cunoscute ca având efecte favorabile in bolile inflamatorii. S-a demonstrat ca imbaierea in substante sarate din Marea Moarta imbunatateste autoapararea pielii, sporeste hidratarea epidermei (stratum corneum), si reduce asprimea si inflamatiile pielii. S-a sugerat ca efectele imbaierii In substante sarate din Marea Moarta s-ar datora in principal continutului ridicat de magneziu. Se stie ca sarurile de magneziu retin apa, influenteaza proliferarea si diferentierea epidermei, marind capacitatea de regenerare a pielii.

<12

sursa: Les Nouvelles Esthetiques

taguri: uleiuri esentiale, piele, ulei de masline, hidratare, ten

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!