Minunatiile savarsite de drojdia de bere

16 March 2012 | Autor: Adela Sirghie

Minunatiile savarsite de drojdia de bere

De mai bine de 15 ani iau drojdie de bere. Sub forma de pastile. Pentru par, unghii si piele. Am gasit astazi un articol in Formula As, am preluat cateva parti din el, deoarece au sintetizat perfect ceea ce aveam si eu de spus:

Ce este drojdia de bere?

O aglomerare de ciuperci inferioare (Saccharomyces cerevisiae), de dimensiuni microscopice, dar care se comporta ca niste adevarate uzine de medicamente, ce produc aproape intreaga gama de aminoacizi esentiali, toate vitaminele din complexul B, enzime, minerale in forma asimilabila (calciu, magneziu, fosfor) si anumite oligoelemente indispensabile vietii (in special seleniu).
 
Poate cea mai importanta calitate a acestui supliment nutritiv este faptul ca acopera carentele de vitamine din complexul B, care, mai ales acum, la sfarsit de iarna si inceput de primavara, afecteaza majoritatea oamenilor. Aceasta, in conditiile in care cele noua vitamine din acest complex sunt indispensabile pentru functionarea oricarui organ sau sistem din corp. Vitamina B1 este necesara pentru sistemul nervos si cardiovascular, fiind folosita contra bolilor de inima, contra depresiei si a asteniei. Vitamina B2 este esentiala pentru piele, fiind indicata in toate afectiunile dermatologice. Vitamina B3 este implicata in procese ce tin de echilibrarea sistemului nervos, in timp ce vitamina B5 este un stimulent natural al glandelor cortico-suprarenale, marind rezistenta la infectii si la stres. Vitaminele B7 si B8 sunt implicate in metabolismul colesterolului si al proteinelor, fiind importante si pentru mentinerea sanatatii si rezistentei parului. Vitamina B9 este un elixir contra anemiei si pentru mentinerea echilibrului hormonal, in timp ce vitamina B12, care actioneaza asupra sistemului nervos, mareste puterea de concentrare, favorizeaza eliminarea unor simptome specifice stresului psihic. In fine, vitamina B15 - ultima descoperita - favorizeaza schimburile de oxigen la nivelul tesuturilor si este un remediu minune contra imbatranirii, contra infertilitatii si a bolilor hepatice. 
 
Tabletele de drojdie
 
Se pot cumpara din farmacii si din magazinele naturiste, fiind extracte atomizate de drojdie, conditionate sub forma de comprimate. Sunt de regula foarte eficiente in terapie, fiind obtinute din culturi de drojdie selectionate asa incat sa aiba o concentratie ridicata de vitamine din complexul B si de seleniu. Se administreaza conform prospectului.
O cura cu drojdie dureaza minimum 10 zile si maximum 30 de zile (pentru a nu afecta flora intestinala), urmate de o saptamana de pauza, dupa care tratamentul se poate relua.
 
 
Masti pe baza de drojdie de bere:
 
Se faramiteaza  drojdia in lapte caldut si se amesteca pana se obtine un aluat cremos, usor de uns. Se aplca pe fata uniform cu ajutorul unei pensule si se lasa sa actioneze in jur de 15-20 minute. Se spala apoi cu apa rece. Aceasta masca are efecte de curatare si antirid.
 
Masca pentru ten patat:
 
Se amesteca 10 g drojdie de bere cu o lingura tarate de grau si putina zeama de lamaie pana se formeaza o pasta. Se intide pe fata si se lasa sa actioneze timp de 15 minute. Se spala apoi cu apa calda.

sursa: Adela Sirghie

taguri: drijdie de bere, masca, tratament ten, vitamina B12, vitamina B9,

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!