Cum te ajuta somnul de frumusete?

10 august 2008 | Autor: Mihaela Preda

Cum te ajuta somnul de frumusete?

     Obisnuim uneori sa spunem, mai in gluma, mai in serios, ca ne facem somnul de frumusete. Dar daca am fi intrebati ce e cu acest somn de frumusete, parca n-am stii exact ce sa raspundem. Ei bine, multe persoane cred ca un pui de somn dupa amiaza te intinereste, te infrumuseteaza. Gresit! Somnul din timpul zilei poate fi unul extrem de odihnitor, cu toate astea nu are nici o legatura cu frumusetea. Ba mai mult, unele persoane nu au parte de un astfel de somn nici noaptea.

     Somnul de frumusete este de fapt o rutina : culcatul inainte de ora 12 si trezirea la aproximativ aceeasi ora in fiecare dimineata (ora ideala de trezire este ora 8). Organismul se obisnuieste cu aceste intervale orare si isi organizeaza singur somnul. Cei care nu se culca la aceeasi ora si mai ales se trezesc la ore diferite de la o zi la alta, se vor simti permanent obositi si fara vlaga. Organismul pierde energie ca urmare a schimbarilor prea dese si a unui ritm de viata inconsecvent.

     Daca esti printre cele care isi respecta ora de somn, totusi nu te astepta ca somnul de frumusete sa echivaleze cu vreo operatie estetica! Beneficiile unui astfel de somn sunt: energia, frumusetea pielii (in timpul somnului organismul te scapa de celulele moarte), mentinerea greutatii, fiindca nivelul hormonilor stresului scade drastic in timpul somnului. Cu cat dormi mai mult, cu atat se pierd mai multi hormoni si nu risti sa iei in greutate fara sa stii de ce.

     Somnul de frumusete nu tine doar de respectarea intervalului orar si a celor 8 ore dormite ci si de calitatea somnului. Daca ai frecvent cosmaruri sau te trezesti obosit/a, inainte de culcare asculta putina muzica de relaxare sau fa o baie aromata. Evita sa te gandesti la orice tine de servici si de treburile de a doua zi. Daca totusi ai mai mult de 2 astfel de nopti pe saptamana, ia-ti o vacanta. S-ar putea ca stresul sa fie mult prea mare in respectiva perioada.

     Sfaturi pentru a spori eficienta somnului de frumusete
- foloseste inainte de culcare o crema hidratanta potrivita tenului tau
- aseaza-te in pat cu cel putin un sfert de ora inainte de ora programata
- cand te trezesti fa exercitii care sa-ti puna sangele in circulatie (orice fel de exercitii fizice sunt bune)
- cu cel putin 2 ore inainte de culcare nu manca nimic
- aeriseste-ti zilnic camera in care dormi, mai ales seara, cand aerul e mai racoros

sursa: beautycenter.ro

taguri: somn de frumusete, odihna, stres

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!