10 ingrediente pentru tenul acneic

14 ianuarie 2011 | Autor: Simona Prisacariu

10 ingrediente pentru tenul acneic

Cercetariile  au aratat ca pana la 80% din oameni sufera de acnee la un moment dat. Fie ca este vorba de forme severe sau mai usoare, acneea este o  afectiune a pielii care ne da multe batai de cap, de aceea am cautat cele mai bune ingrediente naturale care dau rezultate atunci cand vine vorba de aceasta afectiune. In cartea Acneea, Elizabeth Holmes face o lista cu 10 ingrediente minune care ajuta la vindecarea acneei:

1. Aleo vera – extractul de aloe vera diminueaza cicatricile, vindeca ranile si este antibacterian. Acest tratament poate fi folosit extern sub forma de gel, dar si intern sub forma de sirop, praf sau capsule.

2.Castravetele – grabeste vindecarea pielii, revitalizeaza tenul, are acceasi compozitie acid-alcalina ca si pielea.

3. Uleiurile esentiale - cele care dau cele mai bune rezultate in caz de acnee sunt uleiul de musetel, cel de levantica, cel de arbore de ceai sau de salvie. Uleiurile esentiale sunt foarte concentrate asa ca nu se folosesc niciodata direct pe piele, ci numai diluate in alte uleiuri (masline, migdale, samburi de struguri etc.).

4. Ustruroiul – fiind un antibiotic natural poate fi aplicat direct pe cosuri. Se piseaza un catel de usturoi, se pune intr-un tifon apoi se aplica pe leziune.

5. Ceaiul verde – hidrateaza pielea, o calmeaza si are efect antiinflamator. Se utilizeaza in bai de aburi, ca lotiune tonica sau pur si simplu se clateste tenul o data pe zi cu ceai verde la o temperatura optima.

6. Mierea – este un ingredient minune folosit de sute de ani. Calmeaza si  grabeste vindecarea pielii. Se recomanda aplicarea unei masti cu miere o data pe saptamana, 30 de minute, dupa care se clateste tenul cu apa calduta si se foloseste o apa  termala.

7. Zeama de lamaie – are proprietati antibacteriene si de curatare. Poate fi aplicata direct pe cosuri insa poate da si reactii adverse de aceea este indicat sa testati acest tratament intai pe o portiune de piele care nu este la vedere.

8. Faina de ovaz – hidrateaza pielea si poate fi folosit pe post de exfoliant. Se amesteca cu apa pana formeaza o pasta apoi se maseaza pielea delicat cateva minute.

9. Sarea de mare – un alt ingredient care poate fi folosit cu succes ca exfoliant este sarea de mare. Fiindca are particule mai abrazive este recomandat sa fie folosita pe post de exfoliant corporal fiindca pielea corpului este mai putin sensibila in comparatie cu tenul.

10. Hamelis (hamamelis virginiana) – regleaza secretia de sebum si este indicata pentru tenul gras, sau pentru un ten mixt, dar aplicata numai pe zona T (nas, frunte si barbie).
 

sursa: beautycenter.ro

taguri: acnee, ten, miere, zeama de lamaie, hamelis, ceai verde, sare de mare

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!