Cearcanele nu sunt o problema iremediabila

26 iunie 2004 | Autor: Mihaela Preda

Cearcanele nu sunt o problema iremediabila

     Cearcanele dau bataie de cap multor femei, dar si barbatilor. Fumatul, cafeaua, noptile nedormite, stresul dar si ereditatea fac ca cearcanele sa fie intalnite la 80% dintre oameni, fie femei, fie barbati. 

     Ce sunt, de fapt, cearcanele?

     Cea mai frecventa cauza a aparitiei cearcanelor inca de la o varsta frageda (10 ani) este ereditatea. In acest caz zona din jurul ochilor este mai inchisa la culoare, bruna, iar cearcanele sunt greu de mascat. A doua cauza, specifica celor care nu au avut cearcane in adolescenta, este inaintarea in varsta si stresull, fumatul, oboseala. Vasele de sange din jurul ochilor devin vizibile, mai ales fiindca pielea din jurul ochilor este foarte fina. Astfel apar cearcanele de culoare albastrie, mai ales la persoanele cu tenul alb. Acestea se pot masca cu farduri.

     Pe langa multitudinea de crème anticearcane si antirid in anii ’90 a aparut o noua metoda de tratare a cearcanelor si altor imperfectiuni ale pielii sensibile de sub ochi: laserul.
     Primul tip de laser utilizat in acest scop a fost laserul Ultrapulse cu CO2. Initial folosit pentru a indeparta excrescentele pielii (negii) si pistruii aparuti dupa stat prea mult la soare, inventatorii lui au observat ca el elimina cu succes si cearcanele, ridurile fine sau cercurile de sub ochi care in timp duc la aparitia pungilor. Raza laser este trecuta pe suprafata de sub ochi, indepartand astfel celulele moarte, rand pe rand. Acest tratament induce si formarea colagenului, prin urmare creste fermitatea tesutului.

     Procedura dureaza maxim 30 de minute, nu exista sangerare si se efectueaza sub o usoara anestezie locala. Inainte de a se proceda la acest tratament trebuie evitata expunerea la soare si trebuie intrerupt fumatul. Dupa aproximativ o spatamana rezultatele sunt vizibile.
Asadar, daca toate cremele pe care le-ati incercat nu dau rezul;tate, va puteti gandi si la aceasta optiune, pentru care insa trebuie sa puneti deoparte, in prealabil, niste bani.

sursa: beautycenter.ro

taguri: cearcan, cearcane, ten

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!