SOS reactii alergice

25 martie 2011 | Autor: Simona Prisacariu

SOS reactii alergice

Din pacate reactiile alergice la anumite produse cosmetice sunt foarte des intalnite. Nu ni le dorim dar daca se intampla este bine sa stim cum sa reactionam fara sa intram in panica.

Iata ce trebuie sa faci atunci cand te confrunti cu o reactie alergica:

1. Afla ce produs este vinovat pentru reactia alergica. De multe ori este usor sa-ti dai seama, mai ales daca ai incercat un produs nou insa reactiile alergice pot aparea chiar si in cazul produselor pe care le folosesti de ani de zile. Tocmai pentru ca ingredientele interactioneaza cu multi alti factori interni si externi, produsele pe care le utilizezi de ani buni nu pot fi sigure 100%. In cazul in care nu ai testat nimic nou, elimina cate un produs cosmetic in fiecare zi pana descoperi cauza alergiei.
2. Afla la ce ingrediente esti alergica. Dupa ce ai identificat produsul problema analizeaza cu atentie lista de ingrediente. Stiu ca toate denumirile stiintifice nu sunt usor de descifrat dar exista cateva substante care pot cauza reactii alergice. In primul rand, verifica daca produsul respectiv contine parfum si daca de unde este clasat in lista de ingrediente. Ingredientele sunt aranjate in lista in ordinea cantitatii, asadar primul ingredient este prezent in produs in cantitate mare iar ultimul in cantitate foarte mica. In cazul in care produsul nu contine parfum verifica lista de conservanti.
3. Foloseste o crema cu cortizon. De cele mai multe ori cremele cu cortizon calmeaza iritatia si reduc inflamatia. Totusi ai grija sa nu aplici foarte multa crema pe zona afectata si fereste-te de razele soarelui atunci cand utilizezi produse ce contin cortizon.
4. Nu agrava alergia! Daca obisnuiesti sa utilizezi produse care contin retinol, benzoyl peroxide, acizi din fructe sau ingrediente pentru depigmentare intrerupe temporar folosirea lor pana se vindeca alergia.
5. Consulta medicul! Chiar daca alergia se vindeca in cateva zile este important sa ai parerea unui specialist. El iti poate face un test si poti afla astfel daca ai sensibilitate la anumite ingrediente, iti poate da un tratament personalizat si un diagnostic complet!
 

sursa: beautycenter.ro

taguri: alergie, retinol, benzoyl peroxide, acizi din fructe, cortizon

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!