Noua colectie ZIIO, la MONDO GIOIELLI

27 aprilie 2010

Noua colectie ZIIO, la MONDO GIOIELLI

Noua colectie de bijuterii Ziio va fi disponibila din mai 2010 si in Romania, in magazinul Mondo Gioielli din Unirea Shopping Center, Bucuresti. Noutatile absolute ale acestei noi colectii vin mai ales din utilizarea unor pietre rare, precum onix rosu, verde sau chiar albastru, dar si din acel must have al sezonului, ilustrat de pandantivele in forme ovaloide sau sferice ale colectiei Sun. Creatoarea acestora, Elisabeth Paradon, demonstreaza inca o data ca este un izvor proaspat de inspiratie, ce se incarca si reinventeaza permanent prin culoare.

Legendarul onix e din nou la moda. Vechii greci ii atribuiau o provenienta divina. Nastrusnicul Cupidon i-ar fi taiat unghiile superbei Venus, in timp ce aceasta dormea, iar divinele unghii, cazand pe nisip, s-ar fi transformat in stralucitoare pietre de onix... Apoi, minunatei pietre i-au fost atribuite puteri oculte, onixul fiind nelipsit din multe practici medievale. Se spune ca absoarbe energiile negative… O bijuterie de onix devine, asadar, obligatorie! Iar noua colectie de bijuterii Ziio are in centru tocmai aceasta piatra binefacatoare – onixul.

Onixul negru este insa si piatra nationala a Mexicului, fiind cunoscut si sub numele de Lacrimile Apasilor. Legenda spune ca un grup de apasi, fiind prins de dusmani, a fost omorat. La auzul celor intamplate, lacrimile familiilor lor s-au transformat in pietre neagre, capatand numele de Lacrimile Apasilor. Conform legendei, cine are un onix negru nu va mai plange niciodata, pentru ca femeile apase au secat toate lacrimile pentru tine.

Onixul negru este poate cel mai cunoscut, dar acest cuart exceptional poate aparea aproape in orice culoare sau in cele mai neasteptate combinatii de culori, de la alb la rosu, de la galben la verde si chiar albastru. Nu este de mirare ca a fost indragit in Egipt, in Creta minoica, magnifice bijuterii din onix fiind descoperite la Knossos, in Grecia, si, evident, in Imperiul Roman. Camee superbe au fost lucrate in onix, bijuterii din pietre imense sau adevarate dantele de pietre, cu cele mai neasteptate forme si culori, au adus bucurie si stralucire marilor frumuseti ale Antichitatii. Iar bijuteriile actuale cu care te imbie astazi marii creatori nu sunt cu nimic mai prejos.

Poate cel mai inspirat aceste pietre sunt puse in valoare in noua colectie Ziio, realizata de Elisabeth Paradon, creatoarea franceza de bijuterii ce a stiut ca nimeni altcineva sa readuca la viata arta si sensibilitatea vechilor bijuterii, creatiile ei stralucind astazi pe multe capete incoronate ale lumii.

Bijuteriile Ziio reprezinta intr-adevar o permanenta si fascinata poveste despre creativitate si originalitate, punand in valoare combinatii neconventionale de culori si asimetrii spectaculoase. Colectia de vara 2010 este caracterizata de forme moderne, cu taieturi geometrice, dar si de prezenta unor superbe pietre supradimensionate. 

Noua colectie Ziio se poate gasi de-acum si la noi, in magazinul Mondo Gioielli din Unirea Shopping Center (parter), dar si in magazinele You&Me din Plaza Romania (parter) si Bucuresti Mall (parter).

sursa: Arena Communications

taguri: bijuterii, onix, Ziio

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!