A fi la moda sau a avea stil?

14 iulie 2011 | Autor: Gina Butiuc, fashion designer

A fi la moda sau a avea stil?

Dicolo de orice tendinte in fashion – sau poate chiar impotriva lor – stilul vestimentar este acel ceva unic si inimitabil pe care adevaratii eleganti il au. Cu stilul te nasti, il ai in sange, asa cum te nasti cu talentul, cu nobletea sau cu inteligenta. Este educabil – in masura in care omul insusi este o fiinta educabila si, deci, perfectibila – dar nu poate fi inoculat printr-o pastila si nici macar prin studiu aprofundat. Esti ceea ce esti iar vestimentatia poate transmite mesajul corect despre tine, poate corecta sau poate crea imaginea a ceva – dar nu te va schimba in esenta. Ideal este ca prin infatisare sa transmiti despre tine insuti un mesaj autentic si credibil, fiindca – DA – haina il face pe OM, iar acest lucru este cunoscut si aplicat din cele mai vechi timpuri.

Daca nu te-ai nascut cu aura aceea de glamour pe care fiecare femeie – si tot mai multi barbati – si-o doreste, nu te considera, totusi, o cauza pierduta. Poti invata cum sa abordezi vestimentatia potrivita caracterului tau, conformatiei  fizice, profesiei, momentului din zi sau evenimentului careia ii este destinata, anturajului si … scopului pe care il tintesti. Vestea buna este ca exista trucuri si profesionisti care te pot ajuta in a-ti identifica si construi propriul stil, ca fiecare Eliza isi are Pygmalion-ul ei.

A avea stil insa nu se limiteaza strict la vestimentatie – ci se refera si la calitatea acesteia, la calitatea accesoriilor, a pielii, a parului si a danturii, la forma ta fizica, la fi impecabil din cap  pana in picioare. Si, desigur, toate acestea sa fie in deplina rezonanta cu temperamentul tau, cu modul de a vorbi si de a te purta...continuare

 

sursa: Gina Butiuc

taguri: moda, stil, vestimentatie

Galerie foto

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!