Barbatii se preocupa tot mai mult de aspectul fizic

08 iulie 2009

Barbatii se preocupa tot mai mult de aspectul fizic

     Atat femeile cat si barbatii sunt de acord ca aspectul fizic este un indicator important al succesului unui barbat, potrivit unui studiu efectuat de catre Gillette. Acest studiu complex si detaliat si-a propus sa descopere ce inseamna succesul in viata barbatului modern si rolul unui aspect ingrijit in atingerea succesului. Cercetarea Gillette reuneste parerile impartasite de barbati si femei de diferite varste si a fost realizata in Romania, in luna iunie 2009.

     A avea succes este considerat foarte important de catre 82% dintre barbatii din Romania. Majoritatea barbatilor (73%), cat si majoritatea femeilor (69%), considera ca exista o legatura stransa intre aspectul fizic si gradul de succes al unei persoane de sex masculin.

     Studiul releva faptul ca exista anumite asteptari referitoare la aspectul fizic al barbatului modern. 94% dintre barbati si 94% dintre femei considera ca barbatul modern trebuie sa se ingrijeasca de aspectul sau fizic. O majoritate impresionanta atat in ceea ce priveste barbatii, cat si in ceea ce priveste femeile (85% dintre barbati si 88% dintre femei) considera ca barbatii au mai multa grija de infatisarea lor decat aveau acum 10 ani.

     In interpretarea drd. Cristiana Haica, psiholog specialist, aceasta observatie ilustreaza rolul schimbarilor care au avut loc in societate: „O serie de studii psihologice a demonstrat ca exista o legatura intre un aspect fizic de invidiat si stima de sine. Un barbat care arata bine are mai multa incredere in fortele proprii si are un nivel mai ridicat al stimei de sine.”

     Cheia succesului este un aspect ingrijit si un obraz proaspat barbierit, asa cum demonstreaza si rezultatele studiului: 78% dintre femei si 82% dintre barbati asociaza aceste caracteristici cu ideea de succes.

     68% dintre barbatii din Romania sunt de acord ca barbieritul reprezinta esenta ritualului zilnic de ingrijire. Dar in plus, 64% dintre barbati recunosc faptul ca ar accepta sfatul unui specialist in ceea ce priveste aspectul fizic daca acest lucru le-ar atrage succesul.

     Pentru a arata mai bine, 71% dintre barbati folosesc aparatul de ras in tandem cu gelul de barbierit (60%) si produse dupa ras (balsam 49%, gel 27 %, lotiune 28%). Deodorantul ocupa un loc fruntas, 64% dintre respondenti mentionandu-l ca fiind esential in ritualul de ingrijire zilnica.

sursa: Millenium Communications

taguri: gilette, barbati, cosmetice

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!