Turcoaz – Culoarea anului 2010

20 mai 2010 | Autor: Nagy Laszo Crinel

Turcoaz – Culoarea anului 2010

Conform prezentării de modă primavară-vară, Institutul de coloristică Pantone a făcut un Top 10 al culorilor folosite de designeri. Pantone este o firmă ce se ocupă de furnizarea culorilor pentru modă, decoratul caselor şi alte industrii înrudite. Culorile care au apărut mai des atât în colecţia de femei, cât şi pentru cea de bărbaţi sunt :Turcoazul, Amparo blue, Dried herb

Pantone a anuntat şi culoarea anului 2010: turcoazul

Combinând liniştea albastrului cu aspectul inviorător al verdelui, turcoazul evocă gânduri liniştitoare, o scăpare de la probleme zilnice şi tot în acelaşi timp ne restaurează simţul bunăstării. Turcoazul este o culoare la care mulţi vor răspunde pozitiv.

Turcoazul adaugă o emoţie plăcută alături de culorile neutre şi maronii, vine în completarea roşului şi a rozului, creează o ţinută maritimă clasică în combinaţie cu un albastru închis şi înveseleşte culorile verzi. În modă turquazul vine cu o afirmaţie că poţi arăta elegant purtând mătase şi bijuterii sau casual în bumbac sau ţinută sport. Datorită versatilităţii sale turcoazul este un accent de culoare în cravate, cămăşi şi haine sport pentru bărbaţi. În multe culturi,turcoazul este considerată o culoare protectivă.

Pentru a nu fi nevoie să îţi reinvetezi garderoba în fiecare sezon, oamenii doresc piese vestimentare care să complete ceea ce au deja în garderobă.

Spre deosebire de galben şi portocaliu, albastrul este o culoare cu care un bărbat se simte confortabil să o poarte. Dacă vrei să îţi cumperi o cămaşă colorată optează pentru una albastru-turcoaz în locul celei albastre.

Albastrul-turcoaz este o culoare ce este potrivită pentru mai multe tipuri de tenuri şi culori. Această culoare este potrivită atât pe bărbaţii cu ochi albastri şi păr grizonat cât şi pe cei cu piele închisă la culoare şi bruneţi. Un avantaj îl reprezintă pentru cei bronzaţi.

PENTRU A PUTEA PURTA ACEASTĂ CULOARE URMEAZĂ URMĂTOARELE SFATURI:

Poartă doar o singură piesă de acestă culoare

Din fericire nu prea se găsesc pantaloni de această culoare. Dacă nu te simţi confortabil să porţi mai multe articole de culoarea turcoaz limitează-te doar la tricou sau cămaşă. Într-o mare plină de cămaşi colorate, albastrul – turcoaz este o culoare sofisticată şi liniştitoare ce arată bine pe mulţi bărbaţi. Dacă tot primeşti complimente asupra ochilor tăi albaştri atrage atenţia asupra lor cu o cămaşă albastră
Bijuteriile din turcoaz nu se găsesc într-o varietate mare dar oricine îşi poate găsi ceva potrivit mai ales că se pot asorta fără nici o grijă cu hainele de aceaşi culoare. Pietrele de culoarea turcoaz au la baza lor albastru. Nu este o culoare mai potrivită să reprezinte personalitatea bărbatului decât albastrul. Inelele din turcoaz atrag atenţia lumii asupra degetelor tale. Brăţările din această culoare se pot uşor asorta cu cea ce ai în garderobă. Cu cât piatra de turcoaz este mai albastră cu atât ea este mai de calitate. Dacă ea tinde mai mult înspre verde calitatea acesteia scade şi bineînteles şi preţul ei. Dar dacă piatra se potriveşte cu nişte ochi verzi atunci e valoroasă. Turcoazul merge bine cu argint deoarece se complimentează una pe cealaltă.

Si lor le placea turcoaz

În antichitate bărbaţii obişnuiau să-şi împodobească săbiile şi frâiele cu turcoaz. Faraonii erau îngropaţi cu turcoaz ce simboliza renaşterea. În Marea Britanie din secolul al -17 – lea, gentlemanii purtau bijuterii de turcoaz ca fiind un semn distinctiv al bărbatului stilat.

 

sursa: Stilmasculin.ro

taguri: masculin, culori, turcoaz, moda, accesorii

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!