BOUNDS by MARIA FILIPESCU

13 aprilie 2011

BOUNDS by MARIA FILIPESCU

E primavara si, ca in fiecare an, designerul de bijuterii Maria Filipescu a pregatit o noua colectie, BOUNDS. Aflata in fata celui de-al patrulea eveniment de acest gen, Maria a ales in acest an sa simbolizeze legaturile dintre oameni, puternice dar totusi foarte firave printr-o serie de piese unicat, a caror tema principala sunt lanturile si zalele.
Comunicarea virtuala intre oameni tinde sa ia locul din ce in ce mai mult comunicarii reale. Legaturile dintre oameni incep sa devina din ce in ce mai fragile.

Esti la un click distanta de a renunta la o prietenie si la un click distanta de a-ti face noi prieteni, de oriunde din lume, indiferent daca ii cunosti sau nu. Legaturile se creaza si se distrug cu viteza luminii. Intr-o societate in care virtualul ia locul realului, nevoia unei legaturi fizice incepe sa se reinsereze in sufletele noastre. Dar totusi teama de a deveni prea legati de alti oameni ne face reticenti. Lanturile sunt dure, insa zalele din care sunt formate sunt farame fragile, la fel ca noi, oamenii ce cream legaturile.
 
BOUNDS este o colectie de bijuterii masive, cu texturi obtinute prin aglomerari de lanturi, zale, lacate, destinata femeilor delicate. Este forta grupului imprimata individului. Este liantul intre feminin si duritate. Este simbolul ferecarii sensibilitatii feminine pe care, doamnele si domnisoarele nu o vor pierde niciodata indiferent de puterea pe care le-o imprima statutul, functia, fizicul sau experienta.

Cele douazeci si doua de piese ala colectiei BOUNDS sunt create din alama si alte aliaje cu depunere de argint si cupru, cu aplicatii succesive de lanturi si zale, lacate masive in contrast cu delicatele perle. Toate piesele sunt unicat, lucrate manual, imbinand calitatile unei opere artistice cu cele ale unei podoabe elegante. La fel ca si in cazul colectiilor precedente, Cronos (2008), Androgyn (2009) si Literalis (2010), colectia BOUNDS se va completa pe parcursul lunilor ce urmeaza, cu noi peise unicat, create pe comanda, pentru a satisface cerintele clientilor.

Toate bijuteriile din colectia BOUNDS, impreuna cu accesorii din colectiile precedente, vor putea fi achizitionate in premiera in cadrul targului Autor ce se va desfasura in perioada 16-17 aprilie la Sala Dalles din Bucuresti.

Odata cu lansarea colectiei BOUNDS, Maria Filipescu isi relanseaza si site-ul personal, de unde in cel mai scurt timp se vor putea face comenzi directe pentru diverse piese din toate colectiile. Mai multe detalii pe www.mariafilipescu.com

Evenimentul de lansare a colectiei BOUNDS avut loc marti, 12 aprilie 2011, in cadrul Shades Beauty Lounge (str. A.I. Cuza nr 5A, sector 1, Bucuresti), cu sprijinul Campari si Madame Lucie.
 

taguri: bounds, maria filipescu

Galerie foto

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!