Celulita, celulita...

08 februarie 2007 | Autor: Andreea Coman

Celulita, celulita...

     In trecut, cuvinte precum coaja de portocala, gropite, nu atrageau atentia nimanui, dar acum, simpla mentiune a „pielii de portocala” provoaca teama.
     Oare de unde aceasta aversiune fata de aspectul „citricelor”? Va asigur ca nu are nicio legatura cu fructele sus-mentionate! Coaja de portocala este un sinonim al celulitei iar celulita nu este prietenul nimanui.

     Celulita insa face parte... din viata

     Dupa parerea expertilor, paniculopatia endemico-fibrosclerotica, cunoscuta si drept celulita, face parte din viata a mai mult de 90% dintre femei. Tinere sau in varsta, grase sau slabe, toate femeile au sanse egale sa cada prada acestei deformante acumulari de grasime cu aspect de gropite. in cele mai multe cazuri, este intalnita pe fese, solduri si coapse, dar pentru un numar mare de femei este vizibila de asemenea si pe abdomen, brate sau chiar pe spate. Chiar si pentru putinele femei care nu par sa aiba semne vizibile de celulita, este suficienta o simpla ciupitura pentru a arata ca structura inerenta care sta la baza corpului feminin face ca acumularea celulitei sa fie aproape inevitabila. Tratamentul este aplicat in mod frecvent prin plasturi sau manusi electrice. Unii terapeuti mai folosesc si un nou tip de accesoriu, numit „costum de slabit”.

     Lipoabsorbtia

     In ziua de azi, cand forma corpului este constientizata, multi clienti aleg sa treaca prin operatii in lupta contra celulitei. Din pacate, cand vine vorba de celulita, chirurgia plastica nu este o solutie. Contrar credintei populare, lipoabsorbtia, desi excelenta pentru micsorarea umflaturilor create de depozitele de grasime, nu poate schimba modul in care celulele sunt depozitate in tesutul conjunctiv. „Liposuctia are efecte minime asupra celulitei”, remarca Robert Loss, Medic Dermatolog la Asociatia Dermatologilor din Rochester, New York. „Prin scaderea volumului de grasime se creeaza mai putina tensiune asupra tesutului conjunctiv si se resimte o usoara imbunatatire a aspectului pielii, dar nu suficient. Masajul vacuum este unul complementar liposuctiei si sunt de parere ca imbunatateste cu mult aspectul celulitei.”

     Masajul vacuum

     Beneficiile masajului sunt de mult timp cunoscute in scopuri terapeutice si, in plus, este deja stiut faptul ca acesta ajuta la diminuarea celulitei. Masajul ajuta la eliminarea si disparitia depozitelor de grasime, imbunatateste circulatia sangelui si circulatia limfatica, ceea ce incurajeaza inlaturarea pierderilor metabolice.Masajul vacuum sau rularea pielii este cea mai acceptata si studiata metoda pentru tratamentul direct, non-chirurgical al celulitei. Acesta pur si simplu aspira tesutul cu ajutorul unui aplicator manual, ridicandu-l si modelandu-l, permitand un masaj regulat si consistent in profunzimea tesutului, cerand efort minim din partea terapeutului. Folosirea acestui tip de dispozitiv permite celui care efectueaza masajul sa lupte impotriva celulitei cu usurinta, dar in acelasi timp in mod eficient, deoarece lucrul cel mai greu este facut de dispozitiv. In plus, multe companii ofera o gama larga de dispozitive atasabile, grupate in functie de marime si forma, pentru a usura folosirea lor pe orice parte a corpului. In plus, tratamentele vacuum bazate pe drenajul limfatic sunt efectuate in timpul aceluiasi tratament anticelulitic.
     Unii medici folosesc un costum a carui textura este similara cu cea a ciorapilor de nylon si efectueaza masajul pe deasupra costumului, pentru a facilita frecarea dispozitivului si aspiratia vacuum pe suprafata pielii.
     Altii folosesc dispozitivul manual direct pe piele, in combinatie cu alte produse specifice, cu scopul de a permite alunecarea instrumentului pe toata suprafata. Ambele metode sunt considerate la fel de eficiente.
     Studii din „Jurnalul de Chirurgie Estetica” confirma faptul ca masajul vacuum stimuleaza imbunatatirea circulatiei sanguine cu aproape 400% si cresterea productiei de colagen cu pana la 130% in cazul efectuarii acestuia pe o perioada indelungata.
     Expertii in medicina recomanda masajul vacuum inainte, cat si dupa procedurile chirurgicale, si chiar il folosesc in timpul operatiilor de liposuctie, pentru a ajuta mobilizarea stratului de grasime inainte de eliminarea sa.
     Acest tip de masaj este efectuat in mod normal in serii de la 8 la 20 de tratamente, de doua ori pe saptamana. Majoritatea pacientilor vor simti diferenta dupa cel de-al doilea sau cel de-al treilea tratament.
     Odata ce nivelul de satisfactie a fost atins, tratamentul pentru intretinere trebuie efectuat o data la fiecare 3 sau 4 saptamani. Tratamentele sunt reconfortante, dar pot fi un pic dureroase, pentru ca zonele cu celulita sunt foarte sensibile.

     Asocierea masajului vacuum cu electrostimularea este foarte eficienta. imbinarea acestor doua metode este considerata una dintre cele mai puternice metode non-chirurgicale pe care medicii esteticieni o pot folosi in legalitate in tratamentul celulitei.

sursa: Fit&Form

taguri: celulita, vacuum, masaj, terapie, liposuctie

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!