Tratament pentru ochi frumosi

10 decembrie 2007

Tratament pentru ochi frumosi

     Conturul ochilor este una dintre zonele cele mai sensibile ale corpului, dar si una dintre cele mai apreciate, daca primeste ingrijirile necesare. O privire seducatoare depinde in principal de felul in care arata conturul ochiului (fara piele ridata sau flasca). Acesta este obiectivul principalelor marci de renume de pe piata ce ofera tratamente eficiente de infrumusetare.

     Zona de contur a ochiului este extrem de fragila si de fina, fiind, de fapt, cea mai sensibila portiune a fetei, dar, cu toate acestea, aceasta zona prezinta avantajul ca produsele plicte pe acest „teren” patrund mai bine si mai rapid. Cum privirea este „cartea de vizita” a unei persoane, ingrijirea acestei zone ne ajuta sa ne mentinem buna dispozitie si sa transmitem prin intermediul acesteia, emotiile. Sunt de evitat gesturile si expresiile faciale ce ar putea dauna conturului ochilor – lucru dificil de realizat – insa multe dintre efectele acestora asupra pielii pot fi atenuate daca sunt urmate anumite recomandari si sunt alese produsele potrivite. Nu trebuie sa uitam ca agresiunile mediului si ritmul de viata actual accentueaza considerabil ridurile de expresie.

     Acest tratament atenueaza ridurile, lasând zona ochilor frumoasa si stralucitoare. Lipsa somnului, clima uscata, excesul de stres, poluarea mediului si, inclusiv, modul in care zâmbim sau ne suparam pot afecta aceasta zona atât de fragila a fetei, pielea din jurul ochilor fiind mai fina si mai delicata, cu mai putin colagen si elastina decât alte zone ale fetei. Este zona unde apar primele semne ale imbatrânirii.

     Principalele imperfectiuni: ridurile de expresie, ochii umflati si cearcanele

     In principiu problemele cele mai frecvente ce pot afecta frumusetea conturului ochilor sunt: ridurile de expresie, datorate unei hidratari reduse si care se disting incepând cu vârsta de 30 ani; pielea flasca, datorata lipsei de colagen si de elastina; umflaturile ochilor – edemele, produse de incetinirea circulatiei limfatice; cearcanele.

     Originea pungilor este retentia apei ce provoaca umflarea tesuturilor, acestea putând fi atenuate si chiar eliminate prin unele produse cosmetice - daca umflaturile sunt lejere, iar problema circulatorie este infima. Din contra, problema cearcanelor se datoreaza unei hiperpigmentari a pielii sau retentiei de sânge, provenind dintr-un sistem circulator deficitar.

sursa: Les Nouvelles Esthetiques

taguri: ochi, riduri, cearcane

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!