Retete cosmetice naturale

06 ianuarie 2008

Retete cosmetice naturale

     Sa ne preparam singure produsele cosmetice adaptate tipului nostru de ten poate fi un joc si chiar ajuta la economisirea banilor: dar aveti mare grija la pastrarea lor!

     Produsul cosmetic natural a devenit din ce in ce mai popular si nu numai datorita eficacitatii ci si puritatii parfumurilor si cosmeticelor ce nu contin aditivi chimici. Prepararea unei creme, unui tonic, unui exfoliant poate deveni un joc distractiv. Dar trebuie sa fim atente: spre deosebire de produsele ce contin conservanti cele facute in casa nu se pastreaza atât de mult. Prin urmare pastrati produsul preparat in frigider si folositi-l doar in saptamana in care a fost preparat.

     Ce tip de piele aveti?

     Exista un mod extrem de simplu de a verifica ce tip de piele aveti. Se acopera pielea cu un servetel cam la 3-4 ore dupa ce spalare. Pielea normala (si cea uscata) nu vor lasa urme pe servetel, cea grasa va lasa urme pe intreaga suprafata, iar pielea mixta va lasa semne numai pe frunte, nas si barbie.

     1. Pentru pielea normala
Lapte demachiant din migdale
Necesar: 55g migdale, 200ml apa de trandafir, o jumatate de lingura de frunze de Imperatoria Ostrthium. Sfarâmati migdalele intr-un mojar, cu putina apa de trandafir. Omogenizati, amestecând din plin. Adaugati frunzele de Imperatoria Ostrthium, pulbere. Mutati totul intr-un flacon si inchideti bine.

     Tonic din santal
Necesar: 15g coaja de santal, 100ml alcool etilic 50%, 250ml apa de trandafir Puneti coaja de santal intr-un flacon de sticla inchisa la culoare si prevazuta cu un sistem de inchidere ermetic. Adaugati alcoolul si apa de trandafir, inchideti si lasati sa infuzeze doua saptamâni, dupa aceea filtrati. Reintroduceti in flacon si agitati. Tamponati fata cu acest preparat. Santalul este un tonic bun, astringent (inchide porii).

     2. Pentru pielea grasa
Tonic cu salvie
Necesar: 4 picaturi de ulei de rozmarin, 4 linguri de tinctura de salvie, 75ml apa de hamamelis Amestecati uleiul de rozmarin cu tinctura de salvie si cu apa de hamamellis. Adaugati câteva picaturi pe un servetel si masati delicat pielea. Rozmarinul va elibera porii iar proprietatile antiseptice ale salviei vor proteja epiderma.

     Masca cu smântâna si drojdie Necesar: 15g drojdie de bere, 4 linguri de smântâna, 2 linguri de miere Amestecati drojdia cu smântâna pâna formeaza o pasta, incorporati mierea. Umeziti cu apa pielea fetei si a gâtului, aplicati masca si relaxati-va 20 de minute. Clatiti cu apa calduta din abundenta. Drojdia va echilibra secretia sebacee, iar smântâna si mierea confera pielii catifelare.

     3. Pentru piele uscata
Tonic cu galbenele
Necesar: 85ml apa de trandafir, 2 linguri tinctura de galbenele Agitati bine apa de trandafir si tinctura de galbenele intr-un flacon din sticla inchisa la culoare. Pastrati la rece. Stergeti pielea fetei si a gâtului cu un servetel impregnat cu tonic. Acest produs va curata in profunzime pielea, o va stimula si reimprospata.

     Crema regeneranta cu jojoba
Necesar: 30ml ulei de jojoba, 40ml apa din flori de portocal, o lingura de ceara, 2 linguri de lanolina, jumatate de lingura de unt de cacao, 3 picaturi ulei din flori de portocal Amestecati ceara, lanolina si untul de cacao pe baie de aburi. Adaugati uleiul de jojoba si incalziti pâna la 60oC. Adaugati la aceeasi temperatura apa de flori de portocal si amestecati rapid. Când este aproape gata, adaugati uleiul din flori de portocal. Pastrati la rece intr-un vas bine inchis.

     Studiu de caz: Afrodita
Sunt retete ce provin din timpuri stravechi adaptate de-a lungul secolelor. Iata doua dintre aceste retete care isi au originea in Grecia Antica, cu trei secole inainte de Hristos.

     Crema cu efect de curatare
Necesar: O lingura de gelatina din Aloe, o lingura de ceara alba, 150ml ulei de porumb, 2 linguri de lanolina, 2 linguri apa de lavanda, 2-3 picaturi ulei esential de musetel Intr-un bol amestecati gelatina din Aloe cu uleiul de porumb. Topiti ceara si lanolina pe baie de aburi si adaugati-le treptat peste amestecul de Aloe si ulei. Luati de pe foc, adaugati apa de lavanda si uleiul de musetel, amestecati lent pâna când produsul se raceste si se incheaga. Puneti-l intr-un vas si pastrati in frigider.

     Crema nutrienta
Necesar: jumatate de lingura ceara de albine, o lingura unt de cacao, 15g lanolina, 30ml ulei de migdale, 40ml apa de trandafir, 3 picaturi ulei esential de lavanda. Topiti ceara pe baie de abur, adaugati untul de cacao si lanolina. Omogenizati produsul cu uleiul de migdale si mentineti temperatura la 60oC. Adaugati apa de trandafir la aceeasi temperatura si turnati-o in compus, luati produsul de pe foc si amestecati totul cu ajutorul unei spatule sau al unui dispozitiv electric cu viteza redusa. Incorporati uleiul de lavanda picatura cu picatura si continuati sa amestecati pâna ce compusul se va raci. Turnati intr-un vas ermetic si conservati la rece.

sursa: Les Nouvelles Esthetiques

taguri: retete cosmetice naturale, tratament, piele

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!