Tunsoarea potrivita la figura potrivita

08 decembrie 2004 | Autor: Mihaela Preda

Tunsoarea potrivita la figura potrivita

     Multe femei considera ca au fata rotunda, insa de fapt aceasta forma este cea mai rar intilnita. De multe ori tunsoarea face ca fata ta sa para rotunda.
Fetele cu fata rotunda e bine sa evite tunsorile cu breton si sa aleaga unele care sa le evidentieze obrajii si ochii. Fie ca ai parul lung, fie scurt, spune-i coafezei sa iti dea volum, in crestet. Asta va face ca fata sa para mai alungita. In nici un caz nu opta pentru coafura frantuzeasca tip "castron", este cea mai dezavantajoasa.

 

     Fata ovala este cel mai des intilnita. Daca te regasesti printre femeile cu figura ovala ai mare noroc! Poti incerca aproape orice fel de tunsoare si coafura. Cel mai bine te avantajeaza tunsoarea dreapta. Indiferent daca ai parul lung sau scurt, daca este taiat drept, eventual putin filat la virfuri, este stilul care ti se potriveste.
Poti incerca si o tunsoare in scari, cu conditia sa nu fie prea multe nivele fiindca atunci parul va capata prea mult volum, iar fata ta va parea mica. Tunsoarea in scari este recomandata mai ales femeilor cu fata ovala si parul ondulat.

     Fata prelunga (alungita) este si ea destul de intilnita. In acest caz trebuie sa eviti tunsoarea bob, pina in dreptul barbiei, fiindca astfel ti se va accentua lungimea fetei, mai ales din cauza barbiei.
Nu crea volum in crestet, si acest lucru te dezavantajeaza. Pentru tine se recomanda sa dai volum parului pe partile laterale, deci te poti tunde putin in scari, incepind chiar din dreptul urechilor.

     Celor cu fata in forma de inima le sunt recomandate tunsorile scurte, cu parul filat sau in scari,si cu aspect dezordonat, eventual cu breton asimetric. Daca ai gitul lung poti opta atit pentru par scurt, care iti evidentiaza acest atuu, cit si pentru par lung, care iti poate sublinia eleganta.
In cazul unui nas prea lung, evita tunsoarea cu parul lung si carare pe mijloc, fara breton, fiindcaastfel defectul va fi si mai evident. Alege o tunsoare cu breton si eventual fa-ti suvite, pentru a atrage atentia asupra parului si nu a nasului.

sursa: beautycenter.ro

taguri: tunsoare, par, frizura

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!