Extensiile de par, un procedeu riscant si scump

14 august 2008

Extensiile de par, un procedeu riscant si scump

     Extensiile de par, foarte la moda inca de acum 3 ani, pot dauna grav parului. La aceasta concluzie au ajuns medicii din Marea Britanie. Acestia s-au sesizat ca urmare a numeroaselor persoane care s-au plans de dureri de cap si mancarimi ale pielii capului, dupa ce au recurs la acest procedeu de infrumusetare.

     Potrivit BBC Radio One - care a realizat un documentar pe aceasta tema, numarul saloanelor europene, care ofera extensii de par, a crescut in ultimii 4 ani cu 500%, intrucat procedeul era unul foarte des solicitat de cliente. Nu toate insa au personal calificat pentru asa ceva si cu atat mai putin ustensile potrivite. Iar consecintele aplicarii defectuoase a acestor extensii pot fi grave: mancarimi, caderea parului si dureri de cap. Firele de par sunt afectate in profunzime, iar dupa eliminarea extensiilor parul ramane tern si casant. Practic efectul este acelasi ca in cazul unui permanent. Chimicalele folosite pentru “lipirea” suvitelor de parul natural ataca iremediabil structura firelor. In plus, odata aplicate extensiile, nu mai pot fi foloste tratamente capilare, pentru a nu distruge “lipitura”.

     Daca nu stiati...

     Parul pentru extensii, in cazul in care e natural, provine in proportie de 90% de la femeile indiene, care se rad in cap ca semn de multumire pentru binecuvantarea pe care o primesc prin nasterea copiilor. Ele isi doneaza podoaba capilara negustorilor, care il curata, il sorteaza dupa culoare si apoi il vand cumparatorilor din Europa, cu un profit bunicel. Insa cel mai mare profit il au saloanele, care cer sume exorbitante pentru acest serviciu.

sursa: beautycenter.ro

taguri: extensii de par

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!