Parul frumos are 3 secrete

07 mai 2004 | Autor: Mihaela Preda

Parul frumos are 3 secrete

     Stiati ca exista 3 lucruri, de care, daca tineti cont, parul vostru va fi numai bun pentru reclama?

 

     Parul frumos nu este neaparat lung si bogat. Multe femei au o astfel de podoaba, dar la o privire mai atenta se vad firele tocite si lipsite de viata. Aceasta este consecinta unei ingrijiri defectuoase a scalpului si chiar a intregului organism. Iata ce trebuie sa faceti pentru a avea un par superb:

     1. Mancati de toate! Dar cu masura. Una din principalele cauze ale caderii parului este lipsa fierului in organism. Curele drastice de slabire afecteaza atat rezistenta organismului cat si parul si tenul. Asadar consumati pe langa alimentele favorite si oua, carne, fasole si cereale. Iar pentru ca organismul sa asimileze rapid fierul din aceste alimente, incheiati masa cu cate un fruct bogat in vitamina C.

     2. Taiati-i varfurile periodic! O data la 2 luni este de dorit sa taiati 1-2 cm, astfel pastrand un aspect de par ordonat, ingrijit si des. Varfurile, odata cu cresterea parului, devin dezordonate si se tocesc, iar parul pierde din mobilitate si volum.

     3. Nu faceti acasa ceea ce se face la coafor! Cele mai multe femei se vopsesc acasa, sau si mai rau, isi decoloreaza parul sau si-l fac permanent acasa. Pe langa faptul ca vopsirea nu va fi una de calitate, produsele folosite pot irita scalpul si pot arde parul, daca nu sunt folosite cum se cuvine. Asta nu se va vedea imediat, insa dupa 3-4 astfel de tratamente parul se va subtia, va deveni aspru sau lipsit de stralucire. Pentru schimbarea coafurii sau a culorii mergeti intotdeauna la un salon specializat si nu ezitati sa cereti sfaturi pentru tratamentul ulterior pe care l-ati putea urma acasa.

sursa: beautycenter.ro

taguri: par, frumusete

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!