Parul gras... stralucirea nedorita

31 mai 2010 | Autor: Irina Chelarescu

Parul gras... stralucirea nedorita

Nimeni nu isi poate dori vreodata parul gras. Iar vara este perioada in care lucrurile o iau razna. Caldura si praful din aer isi dau mana prietenoase pentru a pune bazele unui spectacol oribil: par lipicios si gras, imbacsit si lipsit de volum.

Cauza ingrasarii rapide a parului este excesul de sebuum de la nivelul pielii capului. Motivele sunt variate, de la dereglarile hormonale (pubertatea), alimentatia nepotrivita, acneea, caldura, praful sau chiar stresul. Problemele nu se opresc aici, excesul de sebum putand produce in timp caderea parului sau matreata. Ce putem face pentru a salva situatia?

Sfaturi utile
• Foloseste un sampon destinat parului gras si insista in spalarea zonelor afectate de excesul de sebum (tample, crestet). Nu masa pielea capului. Astfel de miscari stimuleaza secretia de sebum.
• Produsele de aranjare a parului sunt daunatoare. Chiar si balsamul il poate ingrasa. Aplica-le numai la varfurile firelor.
• Spala parul cu apa calduta. Apa fierbinte va stimula secretia de sebum. Limpezirea se va face cu o apa mai rece decat cea de spalare.
• Alimentatia este importanta. Incearca sa renunti la bauturile carbogazoase si la dulciuri. Suplimentele de zinc pot fi se ajutor.
• Exista si solutii naturale ce se pot dovedi eficiente. Astfel, poti apela la infuzia de nuc sau cea de menta.
 

sursa: Tonica

taguri: par, sebuum,

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!