Teoria relativitatii culorii, demontata!

05 februarie 2007 | Autor: Theodora Pislaru

Teoria relativitatii culorii, demontata!

     Ipoteza: Teoriile stiintifice nu sunt de necombatut. Istoria a dovedit ca orice teorie poate fi demontata cu argumente si ca, in fapt, totul e relativ! De exemplu:
     • S-a crezut mult timp ca Pamantul este plat! Thales s-a inselat, iar teoria lui a fost demontata ! Astazi stim cu totii ca Pamantul este rotund !
     • S-a crezut mult timp ca Luna este un corp luminos. In fapt, s-a dovedit ca Luna doar reflecta lumina soarelui.
     • S-a crezut mult timp ca Pamantul este un corp imobil... s-a demonstrat totusi ca el se roteste si aceasta lucru a revolutionat astronomia!

     Se crede ca samponul antimatreata afecteaza culoarea parului vopsit ! E timpul sa demontam aceasta Teorie a Relativitatii Culorii!

     Demonstratie: In timpul procesului de vopsire, cuticulele firului de par se deschid, pentru ca moleculele de culoare sa se fixeze in fibra. Dupa vopsire, cuticulele se inchid, iar moleculele de culoare raman captive in firul de par. Odata fixate, ele nu pot fi usor distruse!

     Exista insa o serie de factori care diminueaza rezistenta vopselei si afecteaza aspectul culorii:
     • Radiatiile UV duc la distrugerea moleculelor de culoare din firul de par;
     • Rutina zilnica: foehnul sau placa de intins parul folosite in exces, solutia de permanent pot duce la deschiderea cuticulelor si, deci, la pierderea pigmentilor de culoare;
     • Matreata si alte afectiuni ale scalpului determina schimbari in structura firului de par facandu-l mai poros, cuticulele deschizandu-se mai usor; culoarea isi pierde astfel din intensitate inca de la primele spalari.

     Misterul disparitiei culorii nu are, deci, legatura cu samponul antimatreata. Dimpotriva, samponul antimatreata este un mijloc eficient de a combate inamicii culorii: matreata si afectiunile scalpului asociate acesteia (mancarimile si iritatiile). Astfel, cu cat scalpul este mai sanatos, cu atat mai mult se creeaza premisele ca parul sa aiba o conditie mai buna, cuticulele fiind perfect inchise. Astfel, pigmentul de culoare va rezista mai mult !

     Concluzie: Teoria Relativitatii Culorii e demontata: samponul antimatreata este aliatul parului vopsit!

sursa: 2activePR

taguri: matreata, par vopsit, culoare,

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!