De ce albim?

21 octombrie 2007

De ce albim?

     Melanina este pigmentul tulpinei celulare a parului care determina culoarea acestuia. Ea este produsa de celule specifice, numite melanocite. Aparitia parului alb este provocata de o deficienta sau chiar de o absenta totala a pigmentului melanic. Aceasta poate fi explicata printr-o incetinire urmata de o oprire totala a sintezei de melanina (melanogeneza). Vorbim atunci de canitie – albire totala sau partiala a parului.


Cauzele aparitiei canitiei tin in principal de varsta (de la varsta de 40 de ani, numarul melanocitelor scade cu 10-20% la fiecare 10 ani). Socurile emotionale si bolile pot sa distruga in egala masura melanina, fara a uita rolul avut de ereditate.
    Care sunt problemele specifice ale parului alb?
   Ingalbenirea parului
Ea se explica prin oxidarea si descompunerea acizilor aminici care compun keratina, ceea ce determina formarea cromoforilor de culoare galbena. Acest fenomen se produce sub influenta caldurii (perierii) si este accentuat daca se folosesc produse de ingrijire cu Ph ridicat. Soarele joaca si el un rol devastator (razele UV provoaca stricaciuni odata asupra culorii parului si asupra structurii firului de par), la fel ca apa marii sau apa din piscina. In final, factorul genetic determina o tendinta mai mult sau mai putin marcanta de ingalbenire.
  Slabirea firului de par
Consecinta a imbatranirii capilare si a agresiunilor exterioare, cu trecerea anului, parul se rareste, radacina parului slabeste si parul devine din ce in ce mai fin. Din punct de vedere estetic, parului ii lipseste elasticitatea, hidratarea, supletea si finetea, firele de par devin aspre si casante.
   Ingrijirea parului alb
• Protejarea contra razelor UV cu ajutorul produselor de ingrijire ce contin anti-oxidanti (vitamina E)
• Evitarea perierii dure
• Spalarea pe cap imediat ce se iese din apa marii sau din piscina
• Produse de ingrijire cu Ph acid

sursa: Les Nouvelles Esthetiques

taguri: par, alb, albire, imbatranire, fire albe

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!