Pilula pentru par drept

19 martie 2007 | Autor: Mihaela Preda

Pilula pentru par drept

     Ai tanjit dintotdeauna la un par drept? Sau ti-ai fi dorit uneori sa ai si tu onduleurile acelea naturale, pentru a nu-ti mai arde parul cu ondulatorul?<!--topnews--> Poate parea greu de crezut, insa curand placa de intins parul si ondulatorul vor deveni istorie. Cercetatorii L’Oreal Paris ar putea revolutiona piata cosmeticelor pentru par. Ei sustin ca au gasit secretul parului ondulat. Acesta sta in chiar bulbul radacinii, a carui forma determina tipul firului de par. Mai precis, bulbul curbat da nastere unui fir de par ondulat, pe cand dintr-un bulb drept iese un fir de par absolut drept. Cercetatorii considera ca forma bulbului poate fi modificata prin administrarea de hormoni. Ei lucreaza in prezent la obtinerea unei pastile care, odata ingerata, sa preschimbe parul ondulat in par lins si invers.

     Dermatologii sunt de parere ca se poate

     Laboratoarele L’Oreal din Clichy au pus la punct un experiment prin care au crescut par uman, pentru a-i studia radacina. Echipa de dermatologi care a asistat la experiment a constatat ca bulbul radacinii, aflat la 4 mm sub pielea capului, are forme diferite: este usor curbat sau neted. Astfel, firul de par care iese din acest bulb, tinde sa pastreze forma acestuia.

     „ Un folicul curbat va face un fir de par ondulat. Odata ce am facut aceasta descoperire, ne ramane doar sa punem la punct o pastila pe baza de hormoni, care sa modifice forma foliculelor.”, declara Bruno Bernard, seful echipei de cercetatori in biologia parului, de la L’Oreal. Ba mai mult, conform declaratiilor aceleiasi surse, va exista si posibilitatea ca parul carunt sa revina la culoarea initiala, ceea ce ar revolutiona nu doar medicina ci si viata milioanelor de femei care in prezent apeleaza la vopsea pentru a-si ascunde firele albe.

     Pe ce se bazeaza aceste afirmatii?

     „ Am constatat ca fire drepte din scalp, transplantate in zona pubiana, devin ondulate. Asta inseamna ca hormonii au o influenta majora si ca putem, cu ajutorul lor, sa modelam forma foliculului.”, spune dr. Bernard. Studiile efectuate asupra structurii moleculare a firului de par au dus si la concluzia ca incaruntirea parului este cauzata de lipsa unei proteine, TRP2. Cand rezervorul cu acest tip de proteina se goleste, pigmentul parului dispare. Daca insa aceasta proteina va fi sintetizata intr-o pastila, culoarea va reveni dupa ce firele albe isi incheie ciclul de viata si cad, locul lor fiind luat de fire noi, pigmentate. Daca pilula minune nu va avea efecte secundare si va deveni disponibila in farmacii, mersul la salon pentru vopsit sau indreptat parul s-ar putea sa devina o raritate.

sursa: beautycenter.ro

taguri: par, onduleuri, cret, placa de intins par, pilula pentru par

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!