Tratament de refacere a buzelor

02 ianuarie 2008

Tratament de refacere a buzelor

     Trecerea inexorabila a timpului lasa urme adânci pe pielea noastra, marturie a experientelor traite, a obiceiurilor noastre de viata, inclusiv a modului nostru de a fi. Asa cum profesia ne solicita la maxim, la fel si frumusetea, ca atribut utopic, merita sa primeze in cadrul preocuparilor noastre cotidiene. De aceea, invingerea timpului a fost si este unul dintre principalii factori care determina dezvoltarea unor tratamente avangardiste in estetica, care sa urmeze reguli inovatoare si, in acelasi timp, atractive, capabile de a motiva asistenta din centrele noastre. In procesul de imbatrânire a pielii sunt implicati o diversitate de factori, atât de natura genetica, cât si de natura interna si externa. La fiecare persoana vârsta cronologica poate sau nu sa coincida cu cea biologica. Schimbarile de la nivelul pielii datorate vârstei, precum degradarile celulare si diminuarea activitatii lor de reproducere, pot fi generate de o suma de factori genetici si, cu siguranta, de factori externi, al caror efect este vizibil pe fata.

     Este evident ca, pe masura ce imbatrânim, se vor arata din ce in ce mai multe semne si in alte zone ale fetei, dar putem intâlni persoane, in special femei relativ tinere, cu riduri nasogeniene precum si urme ale „codului de bare” in jurul buzelor. Atât pentru ridurile datorate vârstei, cât si pentru cele de expresie se poate realiza un tratament de ingrijire cu efecte vizibile.

     Tratamentul pe care il prezentam este alcatuit din doua parti: una de tratament preventiv si/sau de intretinere, si un tratament de imbunatatire a structurilor cutanate. Necesitatile pielii vor fi diferentiate in functie de vârsta si de caracteristicile individuale ale persoanei. In linii mari, obiectivele tratamentului vor fi: atenuarea deshidratarii si a descuamarii, regenerarea epidermei, diminuarea ridurilor nasogeniene, intinderea orbicularului buzelor, imbunatatirea vascularizarii, imbunatatirea metabolismului celular prin hranirea pielii si, de asemenea, regenerarea pielii mucoasei buzelor.

     Inainte de inceperea tratamentului, este interesant de notat in fisa fiecarei persoane toate obiceiurile sale referitoare la stilul de viata, alimentatie si sanatate in general, precum si cosmeticele folosite, plus toate acele date considerate de specialist ca având legatura cu problema remarcata. Este evident ca tratamentul ce va trebui urmat va fi recomandat de specialistul ce realizeaza tratamentul, fiind de aceea absolut necesar ca specialistii cosmeticieni in tratamentul preventiv sau de intretinere sa aiba acces in saloanele de infrumusetare.

     Protocolul de tratament

     1. In cabinet se va aplica tratamentul, selectând mai intâi tesuturile care vor fi tratate, in acest caz, epiderma, derma si tesutul muscular. Acest pas este de maxima importanta, deoarece in timpul procesului trebuie sa fim constienti in fiecare moment de tesutul pe care il stimulam.

     2. Apoi, se va pregati pielea printr-o demachiere corecta, o tonifiere cu lotiune si un peeling profund, care poate merge de la un peeling cosmetic chimic, pâna la un peeling cosmetic mecanic dermoabraziv. Se va patrunde in zona nasogeniana de riduri si se va lucra cu delicatete in zona de demarcare a buzelor si a mucoasei labiale. Daca este posibil, ar fi bine sa se lucreze cu un produs cosmetic de peeling delicat deasupra buzelor.

     3. Faza cheie a tratamentului se stabileste pornind de la o buna patrundere a produsului activ de lifting si antirid, acesta putând fi oricare dintre produsele inovatoare ce contin activul Agireline. Pentru o eficienta maxima, este recomandata utilizarea aparaturii specifice. Ionizarea, diatermia, inclusiv utilizarea ventuzelor sau a altor metode alternative, pot fi solutia potrivita pentru activarea tuturor mecanismelor de reintinerire si refacere a pielii.

     4. In cazul buzei si a mucoasei labiale, pielea se deshidrateaza datorita lipsei de emulsie hidrolipidica. Pentru refacerea acesteia se va efectua un masaj manual facial cu ulei din nuca de cocos si câteva picaturi de ulei esential din floare de portocal si arbore de ceai, care se va aplica pe toata fata, insistând in partea superioara a buzelor, in jurul acestora, actionând apoi si asupra ridurilor nasogeniene.

     5. In cazul pielii foarte afectate se poate trece din nou la zona nasogeniana, aplicând o caldura stimulatoare fibroblastului, de exemplu, diatermia, sau pur si simplu se va facilita actiunea emolienta a prepararatului cu o actiune indirecta de infrarosii.

     6. Urmatorul pas consta in acoperirea si inabusirea instantanee a pielii pentru a provoca o ultima absorbtie. Pentru aceasta se poate aplica o pânza subtire si o masca de grosime considerabila si consistenta cheratoplastica sau cu efect de intindere si de hranire.

     7. Se lasa timp de 15 minute si se inlatura dinspre frunte spre barbie, executând in acelasi timp o actiune antistres a ovalului fetei, odata ce efectul lifting s-a produs.

     8. Pentru finalizarea tratamentului, se recomanda pulverizarea de apa de floare de portocal si aplicarea unui strat subtire de crema cu continut de hexapeptide, eficace in tratarea ridurilor de expresie. Daca este posibil, este de preferat sa se foloseasca in zona peribucala si un balsam de buze cu un puternic efect voluminizator. Aceleasi produse din cadrul tratamentului efectuat pentru intretinere si preventia aparitiei ridurilor faciale, pot fi recomandate fiecarei persoane spre folosire la domiciliu de doua ori pe zi.

     Schema protocolului

     1. Demachierea fetei, a ochilor si a buzelor cu lapte sau solutie demachianta
     2. Curatarea cu apa si cu o pânza parfumata cu cateva picaturi de ulei de santal (optional)
     3. Aplicarea unei lotiuni regeneratoare pe baza de isoflavon sau cu extracte vegetale active, insistând pe ridurile nasogeniene si ridurile fine din jurul buzelor.
     4. Efectuarea peelingului in zona nasogeniana, a conturului buzelor si deasupra buzelor, in acest caz in mod delicat.
     5. Patrunderea produsului activ in ridurile nasogeniene si in jurul buzelor.
     6. Utilizarea complementara a aparaturii.
     7. Masajul manual antistres si decontractant in zona problematica se executa prin aplicarea unui produs pe baza de ulei de nuca de cocos si amestec de ulei din floare de portocal; optional, se pot adauga câteva picaturi de extract de arbore de ceai verde direct pe buze.
     8. Aplicarea unei pânze subtiri, iar deasupra a unei masti oclusive, in strat gros, cu efect de lifting.
     9. Inlaturarea mastii si pulverizarea unei lotiuni din apa de floare de portocal.
     10. Aplicarea unei creme lifting care sa coincida cu produsul cosmetic de intretinere si preventie.
Pentru finalizarea tratamentului se recomanda sa se pulverizeze intreaga fata cu apa din floare de portocal.

     Durata: Durata recomandata este de 45 de minute. Sedinte recomandate: Se recomanda minim sase sedinte, o data sau de doua ori pe saptamâna.

     In timpul procesului este indicat sa se realizeze mici variatiuni ale tratamentului menite sa surprinda persoana care a apelat la acest tratament. Pe lânga utilizarea unor tehnici atractive in timpul procesului, pielea este, de asemenea, surprinsa, recurgându-se la aparatura electrica.

     Rezultate:

     Rezultatul final va fi unul surprinzator: in urma tuturor sedintelor de tratament se va vedea atât o ameliorare intre 20% si 60% a ridurilor, cât si o remodelare evidenta a bazei ovalului facial si a texturii buzelor. Mai interesant ar fi de folosit o camera foto pentru a surprinde imaginea de dinainte si dupa tratament, ca dovada a rezultatului final. In plus, aceasta fotografie se poate oferi cadou pacientei, amintindu-i ca imediat ce constata o noua tendinta de accentuare a ridurilor in aceasta zona, va trebui sa mearga periodic la salon pentru a repeta tratamentul cu scopul de a lupta impotriva imbatrânirii pielii.

sursa: Les Nouvelles Esthetiques

taguri: piele, riduri, buze, tratament

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!