Machiajul primavara-vara 2007, de la natural la nude

15 mai 2007

Machiajul primavara-vara 2007, de la natural la nude

     Bineinteles ca se pastreaza privirile intense si indraznete, dar tendinta acestei primaveri este mai degraba machiajul discret, tandru, nude (foarte la moda), in nuante dulci... so charming.

     Farduri de pleoape stralucitoare

     Usor de aplicat, de suprapus, de estompat, fardurile de pleoape sunt mai mult sau mai putin intense pe parcursul aplicarii. Sunt atat de fine si transparente, incat puteti folosi mai multe straturi fara a va teme ca incarcati pleoapa. Nu exista riscuri de supradozaj.

     In acest sezon vi se ofera o gama de pasteluri usoare, dulci, care dezvaluie o privire irezistibila si fermecatoare. Alegeti culori terne, lejere (roz, bleu, gri...), nuante apropiate de cea a pielii (bej, piersica), tonuri nude, care confera tandrete privirii. Imbracati pleoapele intr-un buchet de petale sweet. Privirea trebuie sa fie la fel de usoara ca o umbra. Dar fiti sigure ca nu va parea fada, caci fardurile de pleoape sunt stralucitoare, perlate, paietate.

     Cum sa aplicati fardurile? Daca va este teama sa incepeti aplicare, iata cateva indicii:

     - fardul mediu se aplica de la pleoapa mobila pana la linia genelor
     - nuanta deschisa se aplica si se intinde pe arcada, cu un punct de luminozitate in coltul intern al ochiului
     - nuanta intunecata subliniaza si deseneaza conturul ochiului

     Puteti urma si aceasta tehnica:

     - aplicati nuantele deschise pe conturul ochiului pentru a deschide privirea
     - creati o impresie de luminozitate folosind tente metalizate
     - terminati cu nuante intense pe exteriorul pleoapei sau la baza genelor pentru a accentua privirea

     In final, pentru a face intr-adevar privirea sa straluceasca, Dior propune o tehnica tripla:
     - Electrizare: aplicati o nuanta perlata la alegere pe pleoapa mobila, de-a lungul liniei superioare a genelor, apoi estompati catre exterior. Pentru mai multa intensitate, electrizati si pleoapa inferioara, tot de-a lungul genelor.
     - Iluminati: puneti o nuanta perlata deschisa pe coltul intern al pleoapei superioare, apoi o alta pe partea externa a arcadei, sub sprancene. Apoi aplicati o nuanta perlata mai inchisa pe toata pleoapa mobila.
     - Stralucire de diamant: alegeti o nuanta mata sau perlata pentru pleoapa mobila, apoi aplicati un ton paietat de-a lungul genelor inferioare si pe coltul intern si cel extern al pleoapei superioare. In orice caz, particulele ce reflecta lumina si pigmentii perlati dau un efect stralucitor care ofera putere.

     Liner pentru a sublinia

     Pentru un efect mai intens si pentru a mari privirea, subliniati linia genelor superioare si a celor inferioare cu o linie de creion, eye-liner sau fard inchis la culoare, cu o pensula subtire umezita.

     Cum aplicati eye-linerul?

     Urmariti forma ochiului pentru a sublinia in mod natural privirea. Pentru a da impresia de gene mai dese, lasati pensula sa alunece la baza acestora, impregnand radacinile. Pentru a evita conturarea excesiva: incepeti aplicarea de la coltul extern al ochiului pana la mijlocul pleoapei, apoi reluati plecand din coltul intern al ochiului, tot pe langa gene, unind linia cu cea trasata inainte. Pentru ochi de caprioara: accentuati privirea plecand din coltul intern, cu o linie fina care se largeste spre exterior.

     Mascara pentru volum ultra

     Genele se lungesc la infinit. In acest sezon le preferam puternice, incorsetate, stralucitoare si mai ales... lungi. Deci, pentru gene XXL, alegeti o mascara neagra cu efect dublu: volum si alungire.

     Cum aplicati mascara?

     Aplicati pe genele perfect uscate, de la radacina spre varfuri, cu o usoara miscare rotativa a pensulei, pentru a le curba. Incepeti dinspre centrul genelor, apoi aplicati pe coltul extern si in final pe cel intern. Pentru un efect discret, aplicati un singur strat de mascara, iar pentru un rezultat mai intens, aplicati doua sau mai multe straturi, fara a lasa sa se usuce intre aplicari. La final treceti pensula o data sau de doua ori pe genele inferioare.

     Fixativ pentru sprancene

     Desenati sprancenele cu un creion intr-o nuanta potrivita culorii acestora, apoi aplicati un gel fixativ transparent pentru un finisaj impecabil.

sursa: Les Nouvelles Esthetiques

taguri: machiaj, primavara-vara

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!