Macheaza-te cu ochelari!

15 aprilie 2007

Macheaza-te cu ochelari!

     Se discuta mult despre machiajul de zi, de seara, insa exista o problema<!--topnews-->: multe dintre acestea nu se potrivesc unei persoane cu ochelari. In rindurile ce urmeaza incercam sa va oferim mici trucuri pentru a arata impecabil cu ochelari.

     Imaginea de ansamblu conteaza

     Primul pas in inceperea oricarui machiaj este demachierea si tonifierea tenului. Alegeti o lotiune tonica potrivita tipului dumneavoastra de ten, apoi aplicati o crema sau o baza de machiaj. Pentru a ascunde imperfectiunile fetei sau zonele mai rosii este indicat un anticearcan peste care se aplica un fond de ten. Acesta se intinde atit pe fata cit si pe decolteu sau chiar pe umeri si brate, daca diferenta de nuanta este vizibila. Pentru a uniformiza si a da un aspect matasos tenului se aplica pudra.

     Seductie in spatele lentilei

     Machiajul ochilor este cel mai important, mai ales in cazul persoanelor cu ochelari. Daca aveti miopie, trebuie sa stiti ca prin lentilele ochelarilor ochii se vad mai mici decit in realitate, deci este nevoie sa-i mariti. Incepeti cu eye-liner-ul pe care il veti aplica in dungi subtiri, deoarece micsoreaza ochiul, in schimb veti compensa cu rimel, pe care il veti folosi din belsug. Fardul va fi in culori deschise, stralucitoare. Pe arcada veti utiliza o nuanta mai inchisa, iar pe pleoapa mobila una mai deschisa.Prin lentilele ochelarilor de distanta ochii par mai mari decit in realitate, deci va trebui sa-i micsorati. Pentru a crea aceasta iluzie aveti nevoie de un eye-liner pe care sa il aplicati de jur imprejurul ochilor.

     Se vor folosi farduri mate, deoarece cele sidefate fac ochii sa para mai mari. Culorile pot fi pastelete in tonuri naturale. Pentru machiajul ochilor aveti nevoie de precizie deoarece lentilele maresc, iar cele mai mici imperfectiuni se vor vedea. Desi, citeodata neglijate, sprincenele sint importante in machiajul persoanelor cu ochelari. Ele trebuie sa fie pensate si usor accentuate.Ultimul, dar nu lipsit de importanta, este machiajul buzelor. Acesta este bine sa se faca, pe cit posibil, fara a avea ochelarii la ochi, pentru ca se pot face excese prin aplicarea unei cantitati prea mari de ruj.

     Mici trucuri pentru un machiaj de seara

     - folositi pentru pleoapa superioara un fard mat neutru

     - pentru accentuare – un fard luminos

     - desenati un contur mai pronuntat cu un dermatograf bine ascutit

     - rimelul pentru gene cu volum este recomandat in machiajul de seara

 

     - folositi un ruj in culori mai aprinse si stralucitoare

sursa: Tonica

taguri: machiaj, ochelari, farduri, culori

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!