Fondul de ten si mascara au viata limitata

14 august 2004 | Autor: Mihaela Preda

Fondul de ten si mascara au viata limitata

     Pe cat sunt de bune pentru a ascunde micile defecte si a ne infrumuseta, pe atat fondul de ten si mascara pot fi de nocive. Te-ai trezit dintr-odata cu cosuri, iritatii sau cu sensibilitate a ochilor? Poate nu e de vina intotdeauna praful. Daca ti se intampla asa ceva ar fi bine sa faci un inventar al gentutei cu cosmetice si sa verifici datele de expirare. Cercetatorii spun ca produsele cosmetice au, in general, un termen de valabilitate generos, insa nu si justificat. Fondul de ten si mascara sunt produsele pe care ar trebui sa le schimbi inainte de a expira. Ele dezvolta, in timp, o bacterie, care desi la inceput este anihilata de alti compusi, in timp acestia isi pierd proprietatile si practic, atunci cand te dai cu fond de ten nu faci decat sa intinzi pe fata bacteria.

 

     Pentru ca riscul sa fie minim, este recomandat sa schimbi aceste produse la fiecare 6 luni, chiar daca nu s-au consumat. Orice schimbare de culoare, miros sau textura, trebuie deasemeni sa te faca sa renunti la acel produs cosmetic. In cazul fondului de ten se poate intampla sa devina uleios, iar uleiul sa se separe de baza. Chiar daca trebuie sa iesi nemachiata, pentru a lua alt fond de ten, nu ezita. Si mai ales, daca fondul de ten e pe terminate, nu fi tentata sa adaugi apa sau orice altceva in recipient, pentru a mai avea 2-3 zile. Orice substanta adaugata unui produs cosmetic poate avea reactii chimice dezastruoase pentru pielea ta.

     Mascara este la fel de periculos, daca nu este folosit cum trebuie. Se intampla uneori sa bagam in ochi periuta cu care aplicam mascara. In acest caz ochiul trebuie clatit cu apa multa. Altfel ramasitele de mascara pot induce iritatii, lacrimare, iar in cazuri extreme poate afecta si vederea. Daca adormi fara sa te demachiezi, rezultatele pot fi dezastruoase! Te opti trezi cu vase de sange sparte, asa-zisii ochi rosii si mancarimi ale ochilor. Daca nu mai ai fard de pleoape nu folosi vreun ruj, doar fiindca ti se pare ca are o culoare frumoasa si da bine pe arcade. Rujurile nu au aceeasi compozitie precum produsele special concepute pentru zona din jurul ochilor, iar alergiile pot aparea si dupa cateva saptamani de la folosirea incorecta a unui produs.

sursa: beautycenter.ro

taguri: fond de ten, ten, Mascara

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!