Extensiile de gene iti pot afecta vederea

24 aprilie 2009

Extensiile de gene iti pot afecta vederea

     Te-ai gandit cu siguranta macar o data cum ar fi sa ai gene cat mai lungi si mai dese. Daca natura te-a inzestrat cu gene frumoase merita sa le pui in valoare folosind diverse produse cosmetice, cum ar fi mascara. Daca insa genele tale nu sunt deloc cum ti-ai dori, o varianta ar fi genele false. Acestea se poarta de multi ani, acum insa sunt mai populare ca niciodata. Astfel ca a aparut si un nou trend: extensiile de gene. Cu toate ca procedeul in sine pare unul inofensiv, medicii avertizeaza femeile care recurg la asa ceva, sa nu puna un moft inaintea sanatatii ochilor.

     Spre deosebire de genele false, care sunt indepartate dupa fiecare utilizare, extensiile de gene sunt aplicate direct pe genele tale, mai precis la baza acestora. Pentru fixare se foloseste o solutie speciala, iar rezultatul dureaza in medie 4 saptamani. Solutia aceasta insa creaza tot felul de probleme, iar femeile care au incercat deja asta s-au confruntat cu mancarimi si usturime in zona ochilor. In cazurile grave s-a ajuns chiar ca solutia fixatoare sa atace radacina genelor naturale si sa provoace caderea definitiva acestora.

     Dr. Susan Blakeney, medic oftalmolog in cadrul College of Optometrists, Marea Britanie, este autoarea unui studiu privind felul in care produsele din comert afecteaza sanatatea ochilor. Ea considera ca "genele sunt extrem de importante, fiind o bariera naturala in calea prafului, a razelor soarelui si altor particule care pot afecta vederea. De aceea nu trebuie sa uitam ca, inainte de a fi frumoase, e bine sa fim sanatoase. Extensiile de gene si felul in care acestea se aplica nu au fost studiate indeajuns incat sa se poata spune ca sunt 100% sigure. "Cu alte cuvinte, femeile care aleg acest procedeu e bine sa fie constiente ca risca destul de mult si sa renunte la extensii imediat ce simt reactii adverse.

taguri: gene, extensii de gene, ochi, vedere

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!