Cum tratezi porii dilatati

10 octombrie 2010 | Autor: Simona Prisacariu

Cum tratezi porii dilatati

La doua luni dupa ce am renuntat la anticonceptionale ma priveam ingrozita in oglinda: aveam porii dilatati si mai multe puncte negre decat in adolescenta. Asadar am declarat razboi porilor dilatati si am inceput cercetarea pe internet si testarea produselor care promit ca te scapa de puncte negre si pori dilatati. Dupa inca doua luni aveam sa aflu ca niciun produs cosmetic nu te ajuta daca problema era de natura hormonala. Dar nici eu nu m-am lasat mai prejos si am achizitionat o oglinda cu lupa, si de 3 ori pe saptamana imi curatam tenul de puncte negre. Rezultatul? Deloc imbucurator, fiindca am cazut in cea mai care capcana. Punctele negre, care in oglinda lupa se vedeau de 10 ori mai mari, s-au infectat si s-au transformat in cosuri de toata frumusetea.

In disperare de cauza m-am hotarat sa-mi las tenul sa respire o perioada, am aruncat oglinda cu lupa, am urmat cativa pasi simpli si in scurt timp ma bucuram din nou de un ten curat, sanatos si stralucitor. N-am scapat de puncte negre, de fapt cred ca stim cu toatele ca asa ceva este imposibil, dar am gasit cateva metode eficiente si astept cu interes ziua in care un cercetator va inventa un produs minune.

Din aceasta experienta mi-am dat seama ca produsele care promit reducerea porilor nu prea isi fac treaba. De fapt, aceste produse impiedica dilatarea porilor, ceea ce este foarte bine, insa sa nu va asteptati la un rezultat spectaculos. Totusi, exista o raza de speranta, pentru ca de curand am aflat ca niste cercetatori au descoperit ca extractul de linte (Lens esculenta) trateaza cele trei cauze ce duc la aparitia punctelor negre si a porilor dilatati: excesul de sebum, relaxarea tesutului cutanat si keratinizarea anormala.

Iata, asadar, ce te poate ajuta in lupta cu porii dilatati si punctele negre:

- Acidul azelaic – se gaseste in cereale precum graul, orzul si secara. Acest acid are actiune antibacteriana si este eficient impotriva bacteriilor ce cauzeaza acnee (proprionobacteria si staphylococcus).

- Retinolul – este o forma de vitamina A si este probabil cel mai intalnit ingredient din produsele cosmetice ce promit reducerea porilor si a punctelor negre.

- Masca cu aspirina – este remediul meu preferat: amesteci 3 aspirine pisate cu o masca obisnuita pentru tipul tau de ten, masezi pielea cu miscari circulare ca atunci cand aplici un scrub si lasi masca sa actioneze 15 minute. Se poate utiliza o data sau de 2 ori pe saptamana.

- Uleiul estential de Tea Tree – poti sa adaugi 3 picaturi de ulei esential in gelul pentru spalarea tenului. Acest ulei are actiune antibacteriana si reduce in timp excesul de sebum. Ai grija ca atunci cand il aplici sa eviti zona ochilor.  Poti incerca si gelul pentru puncte negre Purritin de la Iwostin (aprox. 23 lei).

- Tinctura de trandafiri – este recomandata in special pentru zona T. Se prepara astfel: intr-o stica se pun 100 ml alcool si doua cani de petale de trandafir (cauta in piata trandafiri de dulceata care nu au fost tratati chimic, cum sunt cei din florarii). Se lasa la macerat 2 saptamani. Optional se pot adauga 5 picaturi de ulei esential de trandafir (atentie: nu confunda uleiul esential cu cel pentru aromoterapie).

- Ser pentru netezire – de curand am incercat un ser pentru netezirea pielii si mi s-a parut fenomenal. In primul rand pentru ca lasa pielea catifelata si stralucitoare dar in afara de asta ajuta la estomparea imperfectiunilor pielii, netezeste porii dilatati si ridurile. Eu folosesc Total Effects Serum de la Olay (aprox. 56,7 lei).

- Ser pentru pori dilatati – este vorba de un ser hidratant pe baza de silicon ce o data aplicat pe piele formeaza o pelicula protectoare care acopera porii dilatati si face pielea mai neteda. Eu am incercat Pore Refiner System Smoothing Refiner Solution de la Sothys (aprox. 344 lei) si mi-a placut foarte mult. Dupa aplicare porii sunt mai putin vizibili, iar pielea este neteda si catifelata la atingere. Acest ser se poate aplica inainte de fondul de ten  sau se poate utilza ca atare.

- Produse non-comedogenice – cauta produse cosmetice non-comedogenice si evita produsele cosmetice pe baza de ulei deoarece acestea pot provoca aparitia punctelor negre.

Nu exista inca un tratament universal valabil, fiecare tip de ten reactioneaza diferit in urma tratamentelor asa ca nu te descuraja si cauta solutia potrivita tipului tau de ten. In afara de asta, regula general valabila este aceea de a avea intotdeauna un ten curat. Asadar o demachiere temeinica in fiecare seara si dimineata, un scrub o data pe saptamana si un tratament cosmetic de extragere a comedoanelor o data pe luna sunt 3 pasi simpli care combinati cu metodele de mai sus vor de cu siguranta roade.
 

sursa: beautycenter.ro

taguri: pori dilatati, tratament, puncte negre, acid azelaic, retinol

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!