Substantele chimice din cosmetice nu sunt totdeauna nocive

13 martie 2011 | Autor: Simona Prisacariu

Substantele chimice din cosmetice nu sunt totdeauna nocive

Stiu ca incercam cu totii sa mancam cat mai sanatos, sa respiram aer cat mai curat, sa folosim produse eco friendly, sa evitam ingredientele toxice insa cateodata “murdarirea este buna” ca sa zic asa. Mai exact, nu toate substantele chimice din cosmetice sunt periculoase. Iata cateva motive care arata ca este in regula ca produsele cosmetice e sa contina ingrediente chimice si chiar posibil toxice:

1.Sunt prezente in cantitati foarte mici
Ingredientul poate fi adaugat in produs intr-o cantitate atat de mica incat nu are cum sa faca rau. Este foarte adevarat ca anumiti conservanti provoaca iritatii cand sunt aplicati direct pe piele insa in combinatie cu celelalte ingrediente din creme, sampoane sau alte produse devin practiv inofensivi si nu cauzeaza reactii alergice decat in cazuri foarte rare.
   
2.Ingredientele sunt folosite ca si element de legatura
Exista ingrediente care sunt folosite pentru anumite compozitii si care creaza anumite reactii cu alte elemente astfel ca in produsul final nici macar nu mai ajung ca substanta din forma initiala ci ca o alta substanta , rezultata din reactia cu alt ingredient. Stiu ca nu am fost chiar premianta cand vine vorba de chimie, insa e lesne de inteles  ca exista anumite reactii si ca doua produse toxice pot crea o substanta  benefica sau invers.

3.Se foloseste produsul corespunzator
De exemplu, un fixativ contine cateva substante chimice si toxice in cantitati mari insa folosit doar pentru fixare conform instructiunilor atunci nu este periculos. Situatia se schimba in momentul in care spray-ul intra in contact cu pielea sau cu ochii, de aceea este indicat sa fie folosit cu atentie.
Desigur, asta nu inseamna ca toti compusii chimici trebuie tratati ca fiind benefici. De fapt, ideea este sa mergem pe calea de mijloc, sa admitem ca acesti compusi pot fi in aceeasi masura benefici dar si periculosi. Pana la urma, si apa este o substanta prezenta in multe alte combinatii dar asta nu inseamna ca tot ce contine apa este benefic pentru organism!
 

sursa: beautycenter.ro

taguri: cosmetice, chimicale, eco friendly

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!