Momentul potrivit pentru sport

18 noiembrie 2009 | Autor: Mihaela Preda

Momentul potrivit pentru sport

Multe persoane se intreaba cand e cel mai bun moment al zilei, pentru a face sport. Traditionalistii ar spune ca dimineata. Cei mai comozi si mai ocupati e foarte probabil sa aleaga sfarsitul zilei, pentru a merge la sala. Pana la urma cat de mult conteaza momentul, atunci cand depui un efort fizic?

Psihologii sunt de parere ca, daca ai un job stresant, e bine sa te antrenezi dimineata. Astfel ajungi la serviciu cu mintea mai limpede, revigorat/a si intr-o dispozitie optimista.

Daca insa suferi de insomnii, cel mai bun moment pentru fitness, aerobic sau orice alt gen de exercitii este seara, chiar si seara tarziu (21-22). Efortul depus ne va ajuta sa beneficiem de un somn adanc si odihnitor.

Ashley Borden, consultant si antrenor fitness al multor vedete de la Hollywood, isi indeamna clientele sa tina cont de metabolismul lor simai putin de ceea ce fac sau recomanda ceilalti. Ea spune ca nimeni nu ar trebui sa se simta vinovat daca se trezeste mai tarziu si nu are timp ori chef de sport.

“Daca vrei sa slabesti, e bine intr-adevar sa faci efort dimineata, pe stomacul gol. Daca insa vrei doar sa te mentii in forma, poti alege oricare alt moment al zilei. Oricum ai face, trebuie sa iti incalzesti intai corpul cu exercitii usoare. Nu toti functionam la fel, unii sunt mai energici dimineata, altii seara. Spre exemplu, pentru mine cel mai bun moment al zilei pentru antrenament este dupa amiaza”, spune Borden.

Asadar incepe prin a-ti consulta agenda. Daca te trezesti greu dimineata e foarte probabil sa fii genul de persoana care adoarme tarziu, datorita energiei care seara e la cote ridicate. In acest caz, mergi la sala dupa ora 18. daca dimpotriva, te scoli cu noaptea-n cap si simti nevoia sa trebaluiesti prin casa, mai bine da o fuga pana la sala sau, de ce nu, fa-ti antrenamentul chiar la tine acasa.

sursa: beautycenter.ro

taguri: fitness, sport, efort, antrenament

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!